Ingrediente
- Blat:
- 360 gr faina
- 250 gr zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 1 lgt esenta de vanilie
- 1 pliculet praf de copt
- 2 lgt scortisoara
- 1/2 lgt sare
- 250 ml lapte
- 4 oua
- 115 gr unt
- Fructe:
- prune fara samburi, injumatatite
- 85 gr unt
- 200 gr zahar
Mod de preparare
Preparare Prajitura rasturnata cu prune
Cuptorul se incalzeste la 180C. Pregatim o tava de 30cm x 30 cm. Incepem cu fructele.
Fructe:
Caramelizam zaharul pe foc mic, iar cand s-a lichefiat de tot adaugam untul si lasam sa se omogenizeze (amestecam continuu). Luam de pe foc, turnam in tava si imprastiem peste tot, apoi asezam prunele, concav :P
Blat:
Frecam untul cu zaharul, adaugam ouale si mixam bine pana se omogenizeaza si se deschid la culoare. Faina o amestecam de dinainte cu praful de copt, sarea si scortisoara. In amestecul cu unt punem jumatate din cantitatea de lapte, apoi din cea de faina, apoi restul, amestecand cu lingura.
Turnam blatul peste fructe, nivelam si tinem la cuptor cca 40 min, pana se rumeneste si trece testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|