Ingrediente
Pentru blaturi
- 6 oua
- 150 g zahar
- 30 ml ulei
- 3 linguri cu cacao
- 1 cana cu faina
- 1 plic praf de copt
Pentru crema
- 400 g smantana ( eu am gasit Casa Buna mai putin grasa)
- 150 g zahar
- 2 lingurite de gelatina
- esenta de vanilie
Pentru sirop
- 100 g zahar
- 150 ml apa
- 1 lingurita cu zeama de lamaie
Mod de preparare
Pentru blaturi separam ouale. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Galbenusurile le frecam bine cu uleiul si praful de copt. Unim cele doua compozitii, apoi adaugam faina si impartim aluatul in doua. In junmatate din el punem cacaoa. Coacem blaturile pe rand in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt. Pentru siguranta facem testul scobitorii dupa 20-25 de minute. Se dau la racit cand sunt gata.
Pentru crema mixam foarte bine smantana cu zaharul, adaugam esenta de vanilie si gelatina hidratata in prealabil in 4 linguri cu apa. Se omogenizeaza bine si se da la frigider.
Pentru sirop se arde zaharul, se stinge cu apa , se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a dizolvat de tot caramelul, apoi dam de pe foc si adaugam zeama de lamaie. Se pune la racit.
Blaturile racite se suprapun si se taie in jumatate, api jumatatile iar in jumatate si tot asa pana obtinem grosimea dorita a fasiilor. Mie mi-au iesi 8 fasii din fiecare culoare si am avut o tava de 25/ 35 cm. In final prajitura a avut latimea de 5 fasii si inaltimea de 3.
Se insiropeaza fasiile, se ung cu crema ca sa se lipeasca intre ele, apoi mai punem un strat si deasupra lor. Prajitura se da la rece si se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|