Prajitura tip televizor

Postat de sufletista in Prajituri
14 Mar 2011 | 6300 vizualizari
Prajitura tip televizor

Ingrediente

  • blat 1
  • -500g faina
  • 1 ou
  • 5 linguri lapte caldut
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamie
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt
  • blatul 2
  • 4 oua
  • 5 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • zahar vanilat
  • crema
  • -300g zahar
  • 300ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • vanilie
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Blatul 1-se framanta toate ingredientele , se imparte compozitia in 2 si se intind 2 foi care se coc pe dosul tavii. Blatul este copt cand se rumeneste usor.

Blatul 2: 4 albusuri se bat spuma cu un praf de sare, peste care se adauga 5 linguri apa treptat. 8 linguri de zahar, galbenusurile si faina treptat, aromele. Se coace in aceiasi tava in care s-au copt si foile. Se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-se fierbe la baie-marine laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat trebuie sa ramana o dunga cand dai cu lingura. Se adauga zeama de la lamaie, untul si zaharul vanilat.

Asamblarea-se pune o foaie cacao -se unge cu crema - se adauga blatul 2 -se unge cu crema -se adauga ultima foaie de cacao. Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu ce glazura doriti. Se lasa 24 ore la frigider dupa care se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tip televizor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura tip Televizor

Postat de Michelle

Prajitura tip Televizor

faina,zaharul,uleiul,apa,praful de copt se amesteca bine si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga capsunile si se baga la cuptor..foc mediu cca 40 min Se lasa la racit se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2011, 11:37
aici e de mine
la 14.03.2011, 11:43
la 14.03.2011, 11:48
buna buna
la 14.03.2011, 11:52
la 14.03.2011, 12:01
Am mancat si eu mai demult...e o praji buna buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking