Praline cu quinoa si ienupar

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
5 Mai 2013 | 3977 vizualizari
Praline cu quinoa si ienupar

Stiati ca... boabele de ienupar contin uleiuri esentiale: terpineolul, borneolul si geramiolul, care stimuleaza pofta de mancare, au proprietati diuretice si dezinfectante si relaxeaza muschii. Mestecarea boabelor ajuta la neutralizarea simptomelor de raceala si gripa. Ceaiul din boabe de ienupar calmeaza tulburarile stomacale, este recomandat pentru cazuri de cistita si pentru dureri reumatice. Ienuparul este un condiment clasic pentru mancarurile din vanat, preparat mai ales cu porc mistret, caprioara si porumbel. Este bun si pentru mancarurile din carne de miel, vaca si porc, cat si pentru cele din varza acra, varza rosie si alba, sfecla. Se mai pune si in vin si in genever (vodca olandeza). Praful de ienupar are aroma cea mai puternica: 6-8 boabe sunt suficiente pentru o marinata de vanat, iar 4 boabe sunt indeajuns pentru varza acra preparata ca o mancare servita intre friptura si desert. Se dozeaza cu grija, deoarece in cantitati mari poate fi otravitor.

Ingrediente

  • - 100 grame ciocolata neagra (50-60% cacao);
  • - 1 lingurita unt de cocos;
  • - 2-3 picaturi esenta bergamota;
  • - 3 lingurite quinoa expandata;
  • - cateva boabe de ienupar.

Mod de preparare

1. Deasupra unei craticioare cu apa clocotita, se pun intr-un bol bucatele de ciocolata, la topit. Eu folosesc Schogetten pentru ca imi place textura, e fina si sunt gata pregatite patratele de ciocolata. Fundul bolului nu trebuie sa atinga apa din cratita.

2. Se adauga untul de cocos si se amesteca pana se topeste ciocolata.

3. Se pun picaturile de bergamota, linguritele de quinoa si se amesteca pana se incorporeaza, dupa care se toarna compozitia in forme.

4. Boabele de ienupar se taie marunt si se adauga peste ciocolata.

5. Se pastreaza la frigider minim 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline cu quinoa si ienupar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salam de biscuiti reteta cu nuca de post

Postat de rocsi_1612

Salam de biscuiti reteta cu nuca de post

Salam de biscuiti reteta Biscuitii ii punem intr-un bol si cu ajutorul unui facalet ii batem incet pana raman bucatele micute.Puteti sa ii dati si prin robot dar sa nu ii faceti faina. Peste...

Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de Sidy

Gogosi de post

Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute. Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2013, 21:09
la 05.05.2013, 21:14
Ce frumusele sunt!
la 05.05.2013, 21:19
la 05.05.2013, 21:19
Pretios desert si pretioase informatii
la 05.05.2013, 21:22
ce-mi plac!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking