Praline cu quinoa si ienupar

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
5 Mai 2013 | 3999 vizualizari
Praline cu quinoa si ienupar

Stiati ca... boabele de ienupar contin uleiuri esentiale: terpineolul, borneolul si geramiolul, care stimuleaza pofta de mancare, au proprietati diuretice si dezinfectante si relaxeaza muschii. Mestecarea boabelor ajuta la neutralizarea simptomelor de raceala si gripa. Ceaiul din boabe de ienupar calmeaza tulburarile stomacale, este recomandat pentru cazuri de cistita si pentru dureri reumatice. Ienuparul este un condiment clasic pentru mancarurile din vanat, preparat mai ales cu porc mistret, caprioara si porumbel. Este bun si pentru mancarurile din carne de miel, vaca si porc, cat si pentru cele din varza acra, varza rosie si alba, sfecla. Se mai pune si in vin si in genever (vodca olandeza). Praful de ienupar are aroma cea mai puternica: 6-8 boabe sunt suficiente pentru o marinata de vanat, iar 4 boabe sunt indeajuns pentru varza acra preparata ca o mancare servita intre friptura si desert. Se dozeaza cu grija, deoarece in cantitati mari poate fi otravitor.

Ingrediente

  • - 100 grame ciocolata neagra (50-60% cacao);
  • - 1 lingurita unt de cocos;
  • - 2-3 picaturi esenta bergamota;
  • - 3 lingurite quinoa expandata;
  • - cateva boabe de ienupar.

Mod de preparare

1. Deasupra unei craticioare cu apa clocotita, se pun intr-un bol bucatele de ciocolata, la topit. Eu folosesc Schogetten pentru ca imi place textura, e fina si sunt gata pregatite patratele de ciocolata. Fundul bolului nu trebuie sa atinga apa din cratita.

2. Se adauga untul de cocos si se amesteca pana se topeste ciocolata.

3. Se pun picaturile de bergamota, linguritele de quinoa si se amesteca pana se incorporeaza, dupa care se toarna compozitia in forme.

4. Boabele de ienupar se taie marunt si se adauga peste ciocolata.

5. Se pastreaza la frigider minim 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline cu quinoa si ienupar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura de post cu nuca de cocos

Postat de CameliaComan

Prajitura de post cu nuca de cocos

Intr-un bol amestecam nuca de cocos, faina, zaharul si praful de copt. Amestecam cu o lingura. Turnam apa si esenta de vanilie peste ingredientele uscate. Mixam bine. Eu am folosit o tava mai...

Citeste continuarea

Desert inghetata cu menta si zmeura

Postat de sufletista

Desert inghetata cu menta si zmeura

Intr-o cratita, amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul, adaugand treptat laptele. Punem pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca, apoi adaugam margarina, esenta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2013, 21:09
la 05.05.2013, 21:14
Ce frumusele sunt!
la 05.05.2013, 21:19
la 05.05.2013, 21:19
Pretios desert si pretioase informatii
la 05.05.2013, 21:22
ce-mi plac!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking