Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)

Postat de merisor67 in Dulciuri
27 Apr 2013 | 5218 vizualizari
Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)

V-au ramas cateva piscoturi si nu stiti ce sa faceti cu ele? Eu am gasit solutia, am facut niste praline care au avut un efect neasteptat asupra unor musafiri de seara. Iar surpriza de la mijlocul pralinelor a fost o mica napolitana cu cacao, crocanta.

Ingrediente

  • 1 pachetel piscoturi(12 bucati)
  • 150 gr miez de nuca
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • esenta de cafea
  • 75 gr unt
  • coaja rasa de portocala
  • 15 napolitane micute cu cacao
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • fulgi de cocos, cacao si cafea pentru ornat

Mod de preparare

Rupem piscoturile bucatele si le trecem prin robot impreuna cu miezul de nuca, apoi le amestecam cu cacaoa.

Punem pe foc moale laptele, zaharul, sarea, coaja de portocala si untul si lasam sa fiarba pana la topirea untului, apoi adaugam peste compozitia de piscoturi si omogenizam.

Dam compozitia la rece pentru 10-15 minute, dupa care formam bilute la mijlocul carora asezam cate o bucata de napolitana.

O parte din bilute le trecem prin nuca de cocos, iar o parte prin cacao si cafea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Se cern 500 g faina intr-un castron mare. Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune...

Citeste continuarea

Desert pasca cu aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert pasca cu aluat de cozonac

Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2013, 10:40
Vaiii Meri ce bunatati!!
la 27.04.2013, 10:44
delicioase
la 27.04.2013, 10:50
la 27.04.2013, 10:52
Multumesc!
la 27.04.2013, 10:53
Un deliciu!

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking