Primul meu''bulion'' de casa

Postat de antici_gabytza in Bulion
14 Sep 2011 | 4725 vizualizari
Primul meu''bulion'' de casa

Ingrediente

  • 7 kg rosii
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri bulion cumparat
  • 3 linguri sare
  • ulei
  • 1 plic conservant

Mod de preparare

Luam rosiile si le punem la fiert intr-o oala cu apa si cand vedem ca se crapa le scoatem afara. Le curatam de coaja si le dam prin blender sau prin masina de tocat. Le punem la fiert intr-o oala la foc mare, iar cand vedem ca se ingroasa si scade cam la jumatate, adaugam bulionul, zaharul si sarea. Cand incepe sa scada cam toata zeama adaugam jumatate de litru de ulei si lasam sa mai fiarba inca vreo 3-4 clocote si il luam de pe foc. Adaugam plicul de conservant si amestecam. Punem in borcane spalate si uscate si le infiletam bine. Le punem o seara cu capacul in jos, la intuneric ca sa nu fiarba si dupa aceea la camara cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Primul meu''bulion'' de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sos de rosii pentru friptura

Postat de Constelatialeu

Sos de rosii pentru friptura

Deci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si...

Citeste continuarea

Rosii intregi in suc propriu

Postat de eumimi

Rosii intregi in suc propriu

Mai intai taiem in foarma de x rosiile in jumatate. Punem o cratita cu apa sa dea in clocot, apoi oparim pret de 3-4 minute rosiile.  Le scoatem intr-un bol mare si le lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2011, 13:59
bun si asta la iarna dar de ce ai pus si bulion de cumparat??
la 14.09.2011, 14:04
ca sa fie mai dulce si sa dea spre culoarea si gustul lui
la 14.09.2011, 14:14
la 14.09.2011, 14:15
la 14.09.2011, 15:13
iese foarte bine si fara sa pui bulion cumparat..toate au un inceput

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking