Ingrediente
- 1 kg carne de pui
- 400 g rosii
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 3 tije de telina
- 1 pahar de vin rosu
- 40 ml ulei
- sare, piper macinat
- rozmarin verde un fir sau uscat o lingurita
- 1/2 legatura patrunjel verde
Mod de preparare
Se curata, ceapa, morcovii, usturoiul si telina, se spala si se toaca cubulete. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt. Se pune la incalzit intr-o craticioara aprox. 1,5 litri de apa.
Se spala puiul, se curata, eventual se indeparteaza pielea, apoi se prajeste in ulei cca. 10 minute pe ambele parti. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovii, telina si rozmarinul, se condimenteaza cu sare si piper si se calesc impreuna inca 5 minute.
Se toarna vinul si se lasa sa fiarba putin. Intre timp se oparesc rosiile in apa fierbinte, se decojesc, se scot cotoarele si se toaca, apoi se adauga la mancare. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cel putin 30 de minute timp in care se adauga din cand in cand putina apa calda.
Cand e gata se presara deasupra verdeata si se poate servi cu orice garnitura doriti.
Sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatore" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|