Pui cu bambus si ciuperci si taitei cu susan negru

Postat de papabundetot in Pui
1 Dec 2013 | 6200 vizualizari
Pui cu bambus si ciuperci si taitei cu susan negru

Am avut o saptamana asiatica ca sa ii spun asa si am pregatit cateva preparate armate dar foarte usoare si extrem de simplu de facut acasa.E dreptca aceasta e varianta mea pentrupuiul cubambus si ciuperci deoarece sunt multe ingrediente pe care eu nu le tolerez si atunci adaptez mereu retetele la gustul care ne place.

Ingrediente

  • Pentru pui cu bambus:
  • 6 pulpe pui fara piele si os
  • ½ lingurita ghimbir macinat
  • ½ lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura sos Worchester
  • 2 catei usturoi
  • 4 fire ceapa verde
  • 200 gr ciuperci
  • 1 morcov

Mod de preparare

Pulpele de pui le-am traiat cuburi,le-am marinat in sos soia,sos Worchester,ghimbir,curry,nucsoara,apoi intr-un wok am pus ulei de rapita,am adaugat apoi usturoiul tocat marunt,cuburile de carne,le-am lasat sa se rumeneasca frumos,apoi le-am scos pe o farfurie cu servet de hartie.

Am adaugat apoi in wok morcovul taiat bastonase,bambusul, le-am calit 2 minute,apoi am adaugat ciupercile taiate felii,si le-am lasat si pe ele 1 minut si apoi am pus din nou puiul,si sosul in care am marinat carnea si am mai lasat cateva minute pentru ca puiul sa se patrunda bine.

Inainte de a opri focul am adaugat ceapa vede taiata in diagonala.

Taiteii chinezesti cu ou i-am oparit 4 min in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi i-am scurs bine de apa si am adaugat peste ei ulei de susan si susan negru.

Am decorat farfuria cu germeni de ceapa rosie.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bambus si ciuperci si taitei cu susan negru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui cu ciuperci, smantana si parmezan

Postat de oanapl

Pui cu ciuperci, smantana si parmezan

Încingi uleiul și pui cubulețele de carne. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare...

Citeste continuarea

Chifle umplute (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Chifle umplute (reteta video)

Umplutura: Intr-un bol puneti carnea, peste carne puneti branza, apoi puneti masline verzi si masline negri. Puneti si cascaval, opriti cam 50 g de cascaval le veti folosi la sfarsit. Puneti sos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2013, 10:43
harnicuta
la 01.12.2013, 10:46
la 01.12.2013, 11:11
ce mancarica buna ai facut!
la 01.12.2013, 11:12
Plaace!!
la 01.12.2013, 11:27

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking