Pui cu legume in vas roman

Postat de Irina in Pui
24 Feb 2014 | 5072 vizualizari
Pui cu legume in vas roman

Aproape ca uitasem de vasul meu roman, ascuns intr-un fund de dulap. Mi s-a facut pofta instantaneu de un pui rumen si fraged, gatit simplu, cu niste legume pe langa el.

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 cepe rosii
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 fenicul
  • 6-7 ciuperci champignon
  • 2 capatani de usturoi
  • sare si piper 
  • busuioc
  • chilli

Mod de preparare

Am pregatit intai vasul roman: am umplut vasul si capacul cu apa si am lasat cam 20 minute, sa-si traga apa suficienta. Puiul si legumele se vor gati astfel doar in aburul format, fara adaos de grasimi, deci mult mai sanatos. 

Puiul curatat si spalat l-am asezat intreg in vas.

Am curatat legumele, cartofii i-am taiat in doua, iar feniculul in patru. Morcovii si ceapa le-am lasat intregi, iar usturoiul l-am desfacut fara sa il curat de coaja. 

Pe langa pui am adaugat cartofii, morcovii si ceapa si am condimentat.  Am acoperit vasul cu capacul si l-am pus la cuptor pentru 45 minute. 

Am adaugat in vas feniculul, ciupercile si cateii de usturoi si am lasat vasul in cuptor, la foc moale, inca pe atat. 

Cu 15 minute inainte de final, am lasat vasul in cuptor fara capac, pentru ca puiul sa se rumeneasca frumos. Sa nu uit: din cand in cand am uns puiul cu zeama lasata in vas.

Puiul s-a rumenit frumos la suprafata, dar interiorul e foarte fraged. Fiecare leguma si-a pastrat gustul, ba chiar e mai pronuntat, mai dulce, surprinzandu-te cu fiecare noua imbucatura.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pilaf cu carne de pui in vas roman

Postat de medioto59

Pilaf cu carne de pui in vas roman

Pieptul de pui se taie in bucati mai maricele iar pulpele se taie in doua.Se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare.Se spumeaza din cand in cand iar cand carnea este aproape fiarta se adauga...

Citeste continuarea

Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume

Postat de Sylvia

Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume

 Preparare: se spala, curata si taie legumele si se aseaza in vasul roman .   Peste ele se aseaza pulpele de pui. Condimentam totul cu sare si piper (eu am un amestec de trei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2014, 16:31
arata tare bine si cred ca e bun rrraaauu!!!!
la 24.02.2014, 16:31
ce bune sunt
la 24.02.2014, 16:35
E clar!Maine la pranz ma opresc la tine)
la 24.02.2014, 16:35
O bunatate
la 24.02.2014, 16:36
excelent!!!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking