Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume

Postat de Sylvia in Pui
23 Sep 2010 | 7885 vizualizari
Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume

Pentru ca vroiam sa fac ceva repede si gustos al apelat din nou la vasul roman , salvatorul meu care face singur mancarea are nevoie doar de putin ajutor din partea noastra

Ingrediente

  • Pentru 3 portii avem nevoie de :
  • 3 pulpe de pui intregi,
  • 2 morcovi potriviti ca marime,
  • un ardei rosu,
  • o ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • putin cimbru uscat,
  • boia,
  • o lingura de ulei de masline

Mod de preparare

 Preparare: se spala, curata si taie legumele si se aseaza in vasul roman .

  Peste ele se aseaza pulpele de pui. Condimentam totul cu sare si piper (eu am un amestec de trei feluri de piper cu granule de sare si ceva verdeturi si l-am folosit pe acela) , adaugam o lingura de ulei si o cescuta de apa si presaram apoi peste pulpele de pui cateva fire de cimbru uscat si boia. Mereu imi place sa schimb aroma la fripturi, acum vroiam o aroma subtila de cimbru uscat.

  Dam vasul la cuptor ( vasul roman se tine in prealabil in apa ca sa absoarba apa si se pune mereu in cuptorul neincins in prealabil ) si il lasam timp de 30 de minute cu capac si apoi inca 15 minune fara capac sa se rumeneasca carnea. Intre timp m-am ocupat de garnitura.  De aceasta data am optat pentru niste rondele de cartofi fierti in aburi.  Am curatat 3 cartofi si i-am taiat rondele cu placa ondulata, i-am asezat in sita pentru aburi cumparata de la Ikea, minunata inventie, merge la orice vas si nu ocupa mult spatiu. Am turnat sub sita o cescuta de apa si am condimentat cartofii cu un amestec de sare, piper si verdeturi uscate.

 Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mediu, de cand incepe sa fiarba cam in 12-14 minute sunt gata si cartofii, cel mai buna metoda este sa testati cand sunt gata .  Am servit friptura acompaniata de cateva rondele de cartofi peste care am turnat cateva legume de la friptura, au dat si un gust bun cartofilor si un aspect placut la vedere. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de aripi cu mamaliguta si gogonele murate

Postat de Ina

Mancare de aripi cu mamaliguta si gogonele murate

Spalam aripile si le portionam (ale mele au fost destul de mari ) . Le  clocotim 2 minute pentru a indeparta sangele .  Tocam ceapa, morcovul si ardeiul si le calim in 2-3 linguri cu...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie. Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2010, 11:11
Va invit la masa !
la 23.09.2010, 11:12
am ajuns prima si as dori o portie
la 23.09.2010, 11:13
Nu pot sa cred ce rapida ai fost cu placere
la 23.09.2010, 11:13
la 23.09.2010, 11:16
Am venit si eu la masa.

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking