Pui cu mazare si menta

Postat de Brindusa in Pui
28 Feb 2011 | 4761 vizualizari
Pui cu mazare si menta

Astept primavara. Am obosit sa indur iarna, zapada, frigul, bocancii... M-am gandit ca niste mazare verde ar fi tocmai buna ca sa aduca un damf de primavara. De data asta am facut ceva mai deosebit: Am pus niste menta. Ii multumesc lui Mary pentru aceasta idee.

Ingrediente

  • 400 g piept de pui, taiat cuburi mai mari
  • 500 g mazare verde, congelata
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 1 lingurita menta uscata sau 2 lingurite menta proaspata
  • 200 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

  • Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea si prajeste-o putin pe toate partile.
  • Adauga ceapa, Amesteca
  • Lasa 3-4 minute la foc mediu, ca sa se inmoaie ceapa.
  • Adauga mazarea congelata si amesteca putin
  • Pune sare, piper, menta uscata (daca folosesti proaspata, se pune la sfarsit) si apa. Pune capacul si fierbe la foc mic 15 minute.
  • Adauga vinul si mai fierbe 5 minute. Daca folosesti menta proaspata, pune-o acum
  • Potriveste de sare si piper.
  • Serveste mancarea calda, cu salata de castraveti in saramura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mazare si menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de simona72

Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mirodeniile se amesteca, se pun intr-o tava si se imprastie. Se trece cotletul prin mirodenii pe toate fetele. Se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de...

Citeste continuarea

Rulouri de pulpe de pui cu sos de bere

Postat de AnaDavid

Rulouri de pulpe de pui cu sos de bere

Batem putin pulpele de pui ca să fie mai uniforme. Folosim foi trasparente pentru a acoperi carnea si dupa ce am procedat asa, batem usor cu un pahar pentru ca nu vrem sa gaurim carnea. Facem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2011, 19:10
Delicioasa mancarica de mazare
la 28.02.2011, 19:20
imi place fff mult mazarea
la 28.02.2011, 20:12
am facut si eu astazi mancarica de mazare cu carnita de porc
la 28.02.2011, 20:54
Cu menta??...wow...ce interesant.. Si asa am plantat ceva menta in ghiveci,super ideea
la 28.02.2011, 23:07

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking