Pui Karage

Postat de mitinita in Pui
27 Ian 2011 | 7174 vizualizari
Pui Karage

Daca tot v-am povestit cum sa folositi wok-ul,sa va dau si o reteta japoneza de pui care este foarte pe gustul nostru.Sunt bucatele de pui prajite in ulei incins,in mod normal se folosesc pulpe de pui dezosate si taiate.De data asta am folosit piept de pui,dar recomand pulpele de pui. Sucul de ghimbir se obtine daca dati ghimbirul pe razatoare si il stoarceti bine. Eu pun ghimbir cu totul fiindca imi place gustul.Usturoiul pudra nu apare in retetele traditionale de karage,e un secret de la prietena mea Aki-chan.

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri de vin alb,sec
  • 2 lingurite suc de ghimbir
  • 5 linguri de amidon alimentat
  • ulei pentru prajit
  • putin usturoi pudra

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in bucati si se inteapa cu furculita.

Se pun la marinat cu ghimbirul,sosul soia,vinul alb si usturoiul pudra cam 20 de minute.

Se tavalesc in amidon si se prajesc in uleiul incins.

In mod normal,procesul deep fry e folosit,dar se poate si in ulei mai putin,daca vreti calorii mai putine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Karage" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui in unt la ceaun

Postat de Constelatialeu

Pui in unt la ceaun

Mai intai puii se curata, se spala , se tavalesc prin sare si usturoi pisat si se lasa cca 24 ore. Pentru ca noi am fost plecati in vacanta, au stat la congelator asa condimentati, pana le-a venit...

Citeste continuarea

Tocanita de piept de pui cu ciuperci si rosii

Postat de rocsi_1612

Tocanita de piept de pui cu ciuperci si rosii

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il facem rondele. Rosiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2011, 11:34
Adina , ma determini sa folosesc si eu saracia aia de wok
la 27.01.2011, 11:35
stii ce cartofi prajiti buni fac in wok! dar de ce nu-ti place?
la 27.01.2011, 11:37
am uitat ca am si eu o...wok am s-o pun la treaba
la 27.01.2011, 11:37
Ti-am scris la articol de ce ... nu ma satisfaceee
la 27.01.2011, 11:41

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking