Ingrediente
- 1pui
- 1cutie de ciuperci
- 200g kaizer
- 300ml smantana
- 1ceapa mare
- 2oua
- 1pahar cu vin alb
- 3catei de usturoi
- 50g unt
- verdeata
- sare,piper,boia,cimbru
Mod de preparare
Puiul va fi curatat, portionat si spalat. Pulpele, pieptul si aripile se dau deoparte, iar restul se pune la fiert in apa cu putina sare. Pulpele taiate in doua, pieptul in bucati mai mici, se condimenteaza cu piper, cimbru, boia. Se pun la prajit in unt.
Ceapa tocata se pune si ea in putin unt la calit, apoi kaizerul taiat felii de asemenea, ciupercile scurse si clatite. Dupa cateva minute se stinge cu vin si supa din bucatile care au fiert. Se adauga carnea prajita si carnea dezosata din bucatile fierte.
Se amesteca si se da la cuptor 15-20minute. Dupa ce se scoate, se potriveste de gust, apoi se adauga smantana amestecata cu ouale batute, verdeata, putina sare si piper si vorba maestrului..."e greu sa nu te arunci, de nebun, cu mamaliga cu tot, in bunatatea asta sofisticata"
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc by Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|