Pui manastiresc by Radu Anton Roman

Postat de ianculubita in Pui
21 Sep 2011 | 13746 vizualizari
Pui manastiresc  by Radu Anton Roman

Nu stiu de ce suntem tot mai mult atrasi de bucatariile altor popoare si uitam de bucataria noastra;probabil din curiozitate,apoi din placere;am rasfoit cartea regretatului Radu Anton Roman(mare OM si la propriu si la figurat) si cu ingredientele pe care le-am avut am facut acest pui incredibil de bun.

Ingrediente

  • 1pui
  • 1cutie de ciuperci
  • 200g kaizer
  • 300ml smantana
  • 1ceapa mare
  • 2oua
  • 1pahar cu vin alb
  • 3catei de usturoi
  • 50g unt
  • verdeata
  • sare,piper,boia,cimbru

Mod de preparare

Puiul va fi curatat, portionat si spalat. Pulpele, pieptul si aripile se dau deoparte, iar restul se pune la fiert in apa cu putina sare. Pulpele taiate in doua, pieptul in bucati mai mici, se condimenteaza cu piper, cimbru, boia. Se pun la prajit in unt.

Ceapa tocata se pune si ea in putin unt la calit, apoi kaizerul taiat felii de asemenea, ciupercile scurse si clatite. Dupa cateva minute se stinge cu vin si supa din bucatile care au fiert. Se adauga carnea prajita si carnea dezosata din bucatile fierte.

Se amesteca si se da la cuptor 15-20minute. Dupa ce se scoate, se potriveste de gust, apoi se adauga smantana amestecata cu ouale batute, verdeata, putina sare si piper si vorba maestrului..."e greu sa nu te arunci, de nebun, cu mamaliga cu tot, in bunatatea asta sofisticata"

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc by Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Postat de mirela0911

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne...

Citeste continuarea

Pui umplut la cuptor cu cartofi

Postat de AlexTeacher

Pui umplut la cuptor cu cartofi

Umplutura: Curata membrana de pe carnati si taie-i cuburi. Carnatii au gust afumat, au usturoi si multe alte condimente, au verdeturi care mai de care mai grozave. Adauga ulei de masline in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2011, 16:50
vreau si eu putin
la 21.09.2011, 16:53
ce bine arata
la 21.09.2011, 17:39
ce apetisant arata mancarea
dar ce pozitie interesanta are puiul inainte de a fi pregatit ce-i pasa ca noi poftim la mancare
la 21.09.2011, 17:50
diaaaa)))))))))))))))))))esti beton fato))))))
la 21.09.2011, 18:37
cred ca e delicioasa mancarea

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking