Ingrediente
- 4 bucati de pulpa superioara de pui
- 1 cubulet de unt
- 2-3 linguri de faina
- sare, piper, paprika dupa gust
- 75 ml lapte
- 50 gr. cascaval ras
Mod de preparare
Am pus pulpele de pui in vasul roman (acesta fiind smaltuit, n-a mai fost nevoie sa-l cufund in apa in prealabil), le-am sarat si piperat, am adaugat si dafin, apoi le-am introdus in cuptorul rece, dar la care am pornit focum mediu, urmand sa cresc temperatura pe masura ce s-a incalzit vasul.
Intre timp m-am apucat sa fac sosul bechamel: am topit untul in tigaie, am adaugat faina si am amestecat bine, iar dupa ce s-a ingrosat, am turnat putin lapte, amestecand continuu.
Am tot adaugat cate putin din lapte, pana s-a terminat, iar sosul s-a ingrosat. Acum am pus sare, piper si paprika, pt. nuanta roz. Am scos pulpele din cuptor, am adaugat sosul si cascavalul ras, apoi le-am mai lasat in cuptor sa se rumeneasca (5-7 min.). si a fost gata de servit!
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Rosé" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|