Pui umplut cu ciuperci si orez aromat

Postat de laylalala in Pui
4 Iul 2010 | 6438 vizualizari
Pui umplut cu ciuperci si orez aromat

Ingrediente

Pentru pui

  • 4 piepti de pui, fara piele si os
  • 2-3 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 ceapa rosie, curatata si tocata
  • 3 catei de usturoi, curatati si tocati
  • 400 gr ciuperci, tocate
  • 50 ml otet balsamic
  • 150 ml vin alb
  • sare de mare

Pentru orez

  • 200 gr orez
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura tarhon proaspat tocat
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • sare de mare

Mod de preparare

Pentru pui, incinge cuptorul la 180°C. Taie cate un buzunar in fiecare piept de pui. Freaca carnea cu 1-2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie apoi cu sare, dupa gust.
Incinge intr-o tigaie 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie.Adauga ceapa si usturoiul si calestele 3-4 minute pana cand ceapa s-a inmuiat, dar avand grija ca usturoiul sa nu se arda.Adauga apoi ciupercile si caleste-le 4-5 minute.Torna peste ciuperci 50 ml vin alb si 50 ml otet balsmic si lasa totul sa fiarba 8-10 minute pana cand o mare parte din lichid s-a evaporat.Asezoneaza totul cu sare de mare, dupa gust.
Umple pieptii de pui cu ciuperci, aseaza-I intr-un vas termorezistent, toarna peste acestia 100 ml vin alb si da-I la copt 30 minute pana cand s-au facut si s-au rumenit.
Pentru orez, pune intr-o cratita apa cu sare la fiert apoi adauga orezul si fierbe-l pana cand boabele s-au inmuiat.Intre timp amesteca intr-un vas restul ingredientelor.Dupa ce orezul a fiert, scurge-l de apa, aduga amestecul de verdeturi si amesteca bine.
Portofelel de pui cu ciuperci serveste-le alaturi de orezul preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ciuperci si orez aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui Shanghai

Postat de Constelatialeu

Pui Shanghai

Mai intai dezosam pulpele si taiem bucatele  mici, le asezam intr-un castron, presaram un pic de sare si turnam o lingura de sos de soia, amestecam, acoperim castronul si-l bagam la frigider...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Postat de licurici_lra

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Am spalat si am curatat pulpele de pui si cartofii, apoi le-am dat cu condimente Am pus putin ulei intr-un vas termorezistent, am asezat pulpele si cartofii, am mai presarat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2010, 20:57
excelent, ca deobicei
la 05.07.2010, 00:41
interesanta reteta
la 05.07.2010, 10:27

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking