Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume

Postat de adasev12 in Porc
26 Aug 2010 | 14963 vizualizari
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume

nimic spectaculos...simplu si bun...

Ingrediente

  • 4-6 plupe portionate ( sau nu)
  • 6-8 cartofi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml vin rosu sec
  • oregano, cimbru, busuioc, sare, piper

Mod de preparare

carnea se zvanta cu un prosop, se bate putin sa se fragezeasca si se prajeste in ulei de masline la foc iute, sa prinda o crusta aurie

se aseaza carnea in tava, se pun si cartofii taiati felii printre carne, se pune uleiul in care s-a prajit carnea peste si o cana de apa,

se pun deasupra condimentele si usturoiul si se da la cuptor la 200 gr .

se lasa o jumatate  de ora apoi de adauga vinul, se mai stopesc bucatile de carne si cartofi cu sosul din tava, se mai adauga putina apa,

daca a scazut prea tare si se mai lasa 30-40 min, timp in care se mai stropeste cu sos, ca sa se rumeneasca frumos.

se poate servi cu garnitura de legume facute dupa bunul plac( eu am folosit mix de legume fierte si apoi puse in tigaie cu un strop de ulei la inabusit vreo 15 min)

pofta buna!

vinul ramas merge foarte  bine cu friptura !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale cu carne de porc si afumatura

Postat de rocsi_1612

Sarmale cu carne de porc si afumatura

Daca folositi oala de lut, umpleti-o cu apa si lasati sa stea asa 2-3 ore. Varza o spalam si o lasam putin in apa rece. Carnea de porc o spalam, o taiem bucati si o trecem prin masina de tocat....

Citeste continuarea

Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

Postat de merisor67

Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 25 de minute. Cand se incinde uleiul adaugam kaizerul taiat felii subtiri si il rumenim timp de 10 minute intorcandu-l pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2010, 22:20
la 27.08.2010, 00:39
imi place
la 27.08.2010, 19:13
placeeee!5 furcu!
la 28.08.2010, 15:55

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking