Pulpe de pui in lapte à la Jamie in vas roman

Postat de Sylvia in Pui
22 Iul 2010 | 9967 vizualizari
Pulpe de pui in lapte à la Jamie in vas roman

Am refacut aceasta reteta gasita pe blogul Amei , “Ama in bucatarie” , un blog plin de toate bunatatile si de un rafinament aparte, pe care il indragesc foarte tare . Aveti aici reteta originala : http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/chicken-in-milk

Ingrediente

  •  Avem nevoie de
  • 6 pulpe de pui,
  • sare,
  • piper,
  • 100 grame de unt,
  • o cana de lapte,
  • 10 catei de usturoi, 
  • 2 linguri de unt pentru prajit puiul,
  • o mana se frunze de salvie,
  • coja de lamaie ( mai era trecuta scortisoara dar nu am pus ) .

Mod de preparare

  Preparare : spalam bine pulpele de pui si el  stergem cu un servet absorbant. Saram bine  si apoi le prajim intr-o tigaie cu unt incins, intorcandu-le pe toate partile pana devine aurii. Eu m-am grabit foarte tare de data asta si am sarit peste aceasta operatiune dar va dau reteta corecta.  Le asezam apoi in vasul pentru cuptor ( eu am folosit din nou vasul roman ) si turnam peste untul topit ramas, o cana de lapte, coaja lamaie,  mai condimentam si punem frunzele de salvie.

   Se pune in cuptorul si se lasa timp de 30 de minute la 230 de grade cu capac si inca 10 minute la 210 grade fara capac sa se rumeneasca si sa scada apa . Sunt extraordinar de fragede si aromate merita sa se testati macar o data.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in lapte à la Jamie in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui umplut cu cartofi noi

Postat de merisor67

Pui umplut cu cartofi noi

Curatam usturoiul si il pisam bine, il frecam cu uleiul si sare apoi adaugam patrunjelul tocat, piperul, boiaua de ardei si oregano. Spalam bine puiul il intepam cu o furculita din loc in loc...

Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella, rosii si ierburi aromatice

Postat de panacris

Piept de pui cu mozzarella, rosii si ierburi aromatice

Pieptul de pui se crestează la cca. 1 cm distanță. În crestături se pune o felie de  mozzarella, o felie de roșie și o frunză aromată, alternând ierburile aromate, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2010, 12:22
Si pentru cei care nu prefera fructele de mare o friptura clasica
la 22.07.2010, 13:48
Sunt prima.Cea mai buna friptura
la 22.07.2010, 13:57
bine mai arata sincer
la 22.07.2010, 14:09
o sa testez si eu reteta....
la 22.07.2010, 14:11
Mmm!sigur sunt bune!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking