Pupisori cu nuca

Postat de Corina33 in Prajituri
5 Feb 2010 | 3548 vizualizari
Pupisori cu nuca

Una dintre prajiturile mele preferate...reteta o am de la mama :) O sa adaug si poze cat de curand.

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g nuca macinata
  • 250 g margarina
  • un varf de cutit de sare
  • 25 g drojdie
  • 20 g lapte
  • 100 g smantana

Mod de preparare

Intr-o cescuta se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, dupa care se adauga laptele caldut. Amestecand faina cu margarina, drojdia, sarea, galbenusurile de ou si smantana se face un aluat suplu si nelipicios. Se lasa coca sa dospeasca o jumatate de ora, acoperita.

Intre timp se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, pe abur (bain marie) cca. 30 minute, dupa care se adauga nuca macinata.

Se imparte aluatul in doua parti. Se intind foi dreptunghiulare de grosimea unui dos de cutit peste care se intinde spuma, iar apoi se ruleaza pe lungime. Se taie felii de 2 cm care se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 20-30 min pana se rumenesc.

Dupa ce se racesc se pot pudra cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pupisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert banana bread cu alune si ciocolata

Postat de oanapl

Desert banana bread cu alune si ciocolata

Amesteci într-un bol: făina, zahărul măcinat, sare, praf de copt și bicarbonat. În alt bol amesteci: banana pasată, iaurtul (la temperatura camerei), oul bătut usor, untul...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu branza de vaci

Postat de Bucataras

Desert pasca fara aluat cu branza de vaci

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2010, 20:13
Bine ai venit printre noi ! ingredientele duc spre o prajitura delicioasa. Dar de ce se numeste Pupisori ?
la 05.02.2010, 21:54
Bine v-am gasit! Nu stiu, probabil din cauza aspectului. Dupa ce postez si o fotografie cu ei poate ne dumirim
la 10.02.2010, 18:52
eu stiu ca se spune prin Ardeal pupi la un fel de chifle
noi copii asteptam sa mancam pupi calzi care se coceau mai repede in cuptor cand se facea paine .
la 10.02.2010, 19:06
si eu sun curioasa sa vad cum arata....
la 10.02.2010, 20:06
retetele de la mama sunt mereu bune? cel putin la mine asa este!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking