Rata cu portocale

Postat de epurasha2bb in Rata
5 Iul 2010 | 12666 vizualizari
Rata cu portocale

de fapt e un ratoi :)

Ingrediente

  • 2 picioare de rata
  • 1 ceapa
  • 1 portocala
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • unt  aprox 100 g
  • 1 frunza de dafin
  • ulei
  • zeama de la o jumatate de portocala

Mod de preparare

Fiindca ratoiul meu nu era prea tinerel intai am fiert bine carnea, apoi am prajit-o doar putin la suprafata in putin unt impreuna cu ceapa taiata solzisori si un praf de sare.Apoi am scos copanele de rata si le-am asezaqt intr-un vas termorezistent.

Ceapa am lasat-o in continuare pe foc pana a devenit sticloasa si apoi am adaugat intai zeama de portocala si apoi pe rand frunza de dafin si ultima data vinul alb.

Am taiat portocala in felii si le-am caramelizat putin in tigaie. le-am asezat in vas alaturi de copanele de rata si apoi am turnat sosul de ceapa , unt, zema de portocala si vin peste ele.Am introdus vasul la cuptor si din cand in cand am daugat cate un polonic de zeama in care a fiert carnea. Se continua asa cam 2 ore si ceva in functie si de cuptor , al meu e din cel obisnuit cu gaz.Cand se fragezeste carnea si furculita intra usor se serveste cu feliile de portocla alaturi si o movilita de orez alaturi  daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de rata cu suc de portocale

Postat de Ksenya

Piept de rata cu suc de portocale

Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine. Pielea o crestam, dar nu prea adanc. Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos...

Citeste continuarea

Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale

Postat de rocsi_1612

Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale

Preparare Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale Pieptul de rata il spalati bine, apoi il stergeti cu niste servetele. Pielea o crestati, presarati sare si piper pe ambele parti....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2010, 22:10
fiindca am fost prima, mi-am luat copanul
la 05.07.2010, 22:11
senzational arata...cu siguranta si gustul este pe masura...as manca chiar acum o portie.in wek sper sa am timp si eu sa va pregatesc ceva bun si special.
la 05.07.2010, 22:49
o delicatesa rata cu portocale , merita incercata
la 05.07.2010, 23:20
Ce rea esti Ina,vrei tu repede copanul.
la 05.07.2010, 23:44
suuuuper

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking