Risotto frutti di mare

Postat de tammar in Fructe de mare
20 Sep 2013 | 4630 vizualizari
Risotto frutti di mare

Ingrediente

  • 300 g orez Scotti
  • 500 g fructe de mare asortate
  • 1 litru supa de legume (morcovi,pastarnac, telina, gulie,ceapa rosie,
  • 2 catei de usturoi taiati felii
  • 1 pahar vin alb
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 1 fir de praz

Mod de preparare

Pregatim supa prin a curata legumele,eu le-am dat pe razatoare radacinoasele,voi le puteti fierbe asa intregi sau in jumatati in apa cu sare, pana ce supa da o culoare frumoasa si un miros deosebit. Strecuram supa in care au fiert legume si lasam sa se raceasca. Ne apucam de fructele de mare:

Taiem prazul marunt si curatam usturoiul, le calim in ulei de masline pana se inmaoie prazul, cam vreo 2 minute, sa nu uitam sa amestecam mai des ca sa nu se arda usturoiul si sa devina amar. Spalam orezul bine si il calim impreuna cu prazul pana devine translucid , apoi adaugam fructele de mare, paharul cu vin si vreo 2 polonice din supa , lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul, mai punem din cand in cand cate un polonic de supa, pana fierbe orezul, nu e musai sa pui toata supa,astfel sa nu fie orezul prea moale. Adaugam sare si piper dupa gust ,patrunjel daca doiti si GATA!!

Simplu, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto frutti di mare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Postat de Satisfyyourcravings

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Crevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti.  Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura...

Citeste continuarea

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Postat de Satisfyyourcravings

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata. Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2013, 20:53
imi place tare mult risotto
la 20.09.2013, 20:54
Simplu si bun
la 20.09.2013, 21:09
la 20.09.2013, 21:58
la 20.09.2013, 22:43
ce bine arata

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking