Rondele etajate de sfecla si branza

Postat de adnas54 in Aperitive / Garnituri
17 Mar 2010 | 5172 vizualizari
Rondele etajate de sfecla si branza

Ideea, ca dintr-o banala sfecla rosie, sa poti face un antreu elegant, am luat-o de pe blogul Et c'est si bon., pe care il urmaresc cu placere. Eu am modificat putin reteta de baza, aceasta continand ca ingredient si mar in branza.

Ingrediente

  • 2  buc de sfecla rosie, care se fierbe si se taie rondele de 5 mm.
  • 100 gr. ricotta
  • 100 ml. smantana
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ceapa verde
  • sare, piper,
  • ulei de masline

Mod de preparare

Cele 2  buc de sfecla rosie se fierb si se taie in rondele de 5-6 mm.si de diametre cat de cat identice, in functie de marimea sfeclei. Ceapa se toaca si se distuie in putin ulei de masline. Se adauga sare, piper.
Se amesteca ricotta si smântâna prin ridicare. Aceasta trebuie sa fie foarte ferma. Apoi se adauga ceapa, ceapa verde tocata si
se se verifica daca mai trebuiesc condimentare de sare si piper.
Se prepara o vinaigrette, cu un pic de ulei de masline, otet si o priza de curry si se picura peste rondelele de sfecla.
Se ia o folie de aluminiu, se aseaza rondelele de sfecla peste care se adauga din compozitia de branza. Se repeta procedeul.  Ca sa se intrepatunda aromele, trebuie sa stea cca. 2 ore pana se servesc. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele etajate de sfecla si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dovlecei si cascaval

Postat de Ina

Tarta cu dovlecei si cascaval

Spalam dovleceii si ii feliem fin, la robot ( sau de mana, avand grija ca feliie sa fie uniform de subtiri ). Nu este necesar sa indepartam coaja. Spargem ouale si separam albusurile de...

Citeste continuarea

Guguluf aperitiv din dovleac, praz, ciuperci, ardei si ghimbir

Postat de panacris

Guguluf aperitiv din dovleac, praz, ciuperci, ardei si ghimbir

Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2010, 22:13
Foarte frumos!
la 17.03.2010, 23:27
Multumesc miha, mie mi-a placut ideea, Pacat ca pozele nu-s foarte reusite. Am ramas fara baterie si pana am rezolvat... sau inegrit si sau lasat. Pupik.
la 18.03.2010, 21:37
la 30.03.2010, 20:33
Foarte interesante, imi plac
la 30.03.2010, 22:07
@Michelle si Oana, multumesc si pupici.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking