Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Postat de lia in Conserve
7 Sep 2013 | 9763 vizualizari
Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Excelente la sosuri, fripturi, pizza,bruschete sau alte preparate. Uleiul este foarte bun pentru salata iar pentru cei care ţin post, e o mâncare foarte sănătoasă şi deosebit de gustoasă !

Ingrediente

  • 6 kg rosii organice
  • 100g busuioc proaspat (tija si frunze)
  • 1L ulei de masline

Mod de preparare

Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta. Acoperim cu tifon sau cu o sita ceva mai deasa (decat cea de jos), pentru a proteja rosiile de insecte. Daca este timp frumos afara si mult soare, in 4 zile vom obtine niste felii grozav mirositoare si deosebit de gustoase . Strangem rosiile intr-un cosulet.

Spalam si sterilizam borcanele cu filet, trecem sub jet de apa busuiocul proaspat, ne pregatim la indemana uleiul de masline.

Punem pe fundul borcanului busuioc, apoi rosii coapte si la final acoperim dinnou cu busuioc. Umplem borcanul cu ulei de masline si infiletam capacul. Etichetam si dam la camara,unde se pot pastra pana la patru luni. Dupa ce desfacem borcanul, il pastram la frigider, musai .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Postat de Ksenya

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii. M-am apucat de...

Citeste continuarea

Sos rosu usturoiat

Postat de ladydi

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2013, 23:37
Bine ai revenit Lia . Sunt minunate aceste rosii
la 07.09.2013, 23:39
Multumesc Rocsy , bine v-am regasit bucatarasii mei dragi :3
la 07.09.2013, 23:41
<>
la 07.09.2013, 23:46
O minunatie Lia!
la 07.09.2013, 23:50

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking