Roti ( paine indiana )

Postat de RoXx in Piine
5 Noi 2012 | 12727 vizualizari
Roti ( paine indiana )

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • apa
  • un praf de sare, unul de zahar
  • unt

Mod de preparare

400 gr din faina se amesteca cu apa , praful de sare si cel de zahar pana formam coca.Dupa ce s-a incorporat faina punem o lingura de ulei si mai framantam un pic.Lasam coca 10 minute la "odihnit" . Pe o farfurie mica punem 100 gr din faina.Dupa ce timpul a trecut, formam bilute din coca.Luam fiecare biluta si apasam pana se face plata. O dam pe ambele parti prin faina din farfurie si incepem sa formam turtitele.Repetam procedura cu faina de fecare data cand intoarcem turtita.Cand este intinsa subtire si rotunda, o punem pe plita incinsa (la foc mic-mediu)si o lasam pana vedem ca apar bule pe ea.Cand au aparut,o intoarcem si o lasam 1-2 min pana este gata pe partea respectiva,O intoarcem din nou si o sa inceapa sa se umfle .Apasam pe ea cu o spatula pana cand se umfla de tot.Atunci o luam si punem pe toata suprafata turtitei unt topit.Facem acelasi lucru cu fiecare biluta. Se servesc imediat. Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Roti ( paine indiana )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini franzelute cu lapte

Postat de gaby_d

Mini franzelute cu lapte

Pune intr-un bol drojdia, o lingura de zahar si amesteca energic pana cand se  lichefiaza. Adauga 3 linguri din faina si putin lapte cald, pana cand obtii o compozitie omogena, de consistenta...

Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de reisnaor_2006

Paine de casa

      Cernem bine faina si o punem intr-un castron mai mare. Pregatim maiaua (drojdia se amesteca cu zahar, 1 lingura de faina si putin lapte).       Cand maiaua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2012, 22:47
Super
la 05.11.2012, 22:47
la 06.11.2012, 06:25
Hmmm, arată bine. Bravo
la 06.11.2012, 06:32
E buna!
la 06.11.2012, 09:10
multumesc Rocsi

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking