Rulada din albusuri cu frisca si nuca

Postat de MIUTA in Prajituri
2 Noi 2011 | 18010 vizualizari
Rulada din albusuri cu frisca si nuca

Daca ramaneti cu albusuri puteti incerca sa faceti aceasta rulada si nu o sa va para rau. Blatul de la rulada l-am luat de pe blogul"Bunatati din bucataria mea Mihaela"iar crema am facut-o din reteta "Prajitura Egipteana".

Ingrediente

  • BLAT
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 120 g nuci macinate
  • 80 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA
  • 200 g frisca lichida Hulala
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic intaritor de frisca

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare cu 200 g zahar.

Se adauga praful de copt,apoi nucile si faina.

Se amesteca foarte bine toate ingredientele.

Se pune compozitia intr-o tava mare de aragaz(40/30)si se da la cuptor pentru 25-30 minute.

Se umezeste cu apa rece un prosp de bucatarie si se ruleaza in el blatul cand se scoate din cuptor.

Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se mixeaza frisca foarte bine cu zaharul,zaharul vanilat si intaritorul de frisca.

Se adauga nuca macinata in frisca si se amesteca bine toate ingredientele.

Se umple rulada cu aceasta crema si se da la rece pentru o ora.

E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu frisca si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Postat de katty

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o...

Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de diaconta

Buturuga de Craciun

Am pregatit mai întâi  foile de rulada. Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2011, 23:08
buna idee
la 02.11.2011, 23:16
ce bine arata
la 02.11.2011, 23:21
bine ca n-am apucat sa plec la somn imi place muuuuult
la 02.11.2011, 23:26
cat de bine arata,vreau si eu o felie
la 03.11.2011, 00:22
Ce misto e!!!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking