Ingrediente
Blat:
- 6 ouă
- 6 linguri cu zahăr
- 2 linguri cu ulei
- 1 plic Creme Ole de ciocolată (Dr. Oetker)
- 2 linguri cu cacao
Crema:
- 200 ml frişcă lichidă
- 200 ml lapte
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 1 plic Creme Ole de vanilie (Dr. Oetker)
Glazura:
- 200 g ciocolată
- 100 ml frişcă lichidă
- 50 g unt sau margarină
Ornat:
- ciocolată albă rasă
- pătrăţele de ciocolată
Mod de preparare
Se pregăteşte întâi blatul: se separă ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de albuşuri şi se amestecă. Se pun şi praful de cremă şi cacaoa şi se omogenizează bine.
Compoziţia se toarnă în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 20 de minute. Se rulează cât e caldă.
Crema: se mixează frişca lichidă şi laptele reci împreună cu praful de cremă şi esenţa de vanilie.
Glazura: ciocolata ruptă în bucăţele împreună cu frişca lichidă şi untul sau margarina se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se topesc toate şi se obţine o cremă. Se dă puţin la răcit.
Blatul se derulează, se unge cu cremă, apoi se rulează la loc şi se glazurează. Se ornează cu ciocolată albă rasă şi cubuleţe de ciocolată sau după preferinţă. Se taie a doua zi.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|