Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume

Postat de RuxyRux in Salate
25 Noi 2010 | 10075 vizualizari
Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume

O mancare ce ne introduce prin aromele puternic condimentate in bucataria orientala...

Ingrediente

  • 500 gr cuscus
  • 1 ceapa mare
  • 5 linguri ulei masline
  • 400 ml apa
  • 120 gr alune maruntite
  • 120 gr stafide aurii  
  • 220 gr rosii uscate la soare maruntite
  • 1/2 castravete mic  
  • sucul de la o lamaie
  • coriandru
  • 1 canita suc rosii
  • sare piper dupa gust  
  • Pentru patul de legume:
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana rosii rase( sau taiate marunt) sau suc de rosii  
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1/2 lingurita cumin( chimen macinat)     

Mod de preparare

Pregatim cuscusul:

Punem cuscusul intr-un vas mare, adaugam un praf de sare si doua linguri ulei de masline. Adaugam apa fiarta peste cuscus, amestecam putin, acoperim si lasam sa stea zece minute. Luam un alt vas, punem ceapa maruntita, apoi alunele, stafidele, castravetele taiat marunt,  coriandru, zeama de lamaie si la sfarsit sucul de rosii. Amestecam foarte bine. Adaugam la cus cus, potrivim de sare si piper si pastram la cald.

Ne ocupam de legume:

Intr-o tigaie rumenim  ceapa, foarte putin in ulei( o lingura-doua) de masline , adaugam ardeii taiati marunt, morcovul rondele, usturoiul zdrobit, putina apa si lasam sa fiarba acoperit pana se inmoaie morcovul, adaugam sucul de rosii( sau rosiile), potrivim de sare, piper si cumin o jumatate de lingurita si servim cuscusul pe patul de legume.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de ton cu rosii

Postat de Zamfira

Salata de ton cu rosii

Scurgem zeama din conservele de ton si porumb. Spalam si feliem rosia in bucati mai mici. Curatam si spalam ceapa verde si o tocam marunt. Amestecam tonul maruntit cu porumbul, rosia, ceapa...

Citeste continuarea

Salata orientala de vara

Postat de Corina33

Salata orientala de vara

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa 40 de minute se verifica cu o furculita daca sunt fierti, se scurg de apa, se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 19:25
Vin eu la masa ca nu se ingramadeste inca nimeni si eu am in plan zilele astea un cuscus cu legume
la 25.11.2010, 19:40
Sylvia
la 25.11.2010, 20:09
imi place cuscusul, deci nu pot sa lipsesc
la 25.11.2010, 20:11
Corina esti invitata mea
la 25.11.2010, 21:17
si eu vreauuuuuuu

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking