Salata ruseasca su sos vinegrette sau tartar

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
6 Ian 2013 | 4852 vizualizari
Salata ruseasca su sos vinegrette sau tartar

Mi-am propus sarbatori cu meniu sanatos si gustos, cu retete simple si rapide, asa ca am facut aceasta salata minunata si usor digerabila. Cu un strop de pasiune si cu dorinta de a încerca lucruri noi, oricine poate găti usor si savuros.

Ingrediente

Pentru salata:

  • 2 morcovi
  • 4 cartofi o sfecla rosie fiarte(coapta)
  • 1 ceapa rosie
  • 70 g mazare verde
  • 2 castraveti murati 2 frunze salata verde
  • sare
  • piper

Pentru sos vinegrette:

  • 3 linguri otet balsamic rosu Monini
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita mustar 1 catel usturoi
  • sare
  • piper

Pentru sos tartar:

  • 200 ml iaurt degresat 0,1% grasime
  • 1 lingurita mustar
  • un fir ceapa verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam , spalam si punem la fiert morcovii si cartofii in coaja ,in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba bine la foc mijlociu.

Dupa ce sunt fierti, cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, impreuna cu morcovii raciti deja.

Tocam marunt si ceapa , apoi castravetii ii taiem cubulete .Sfecla o dam pe razatoare.

Montam salata in portii in boluri sau in pahare sonda. Eu le-am pus in pahare ca mi s-au parut mai aratoase.

Asezam prima data cartofii, apoi morcovii, castraveti si iar morcovi.Continuam cu mazare, ceapa si morcovi si deasupra sfecla.

Nu este o ordine in aranjatul legumelor, le puteti pune dupa bunul plac.

Am ornat deasupra cu cate o jumatate de ou de prepelita , marar verde si o frunzulita de salata verde.

Prepatim sosurile amestecand bine ingredientele pina se omogenizeaza.

La servire amestecam legumele din salata cu unul din sosuri si veti obtine un aperitiv usor ,dar foarte gustos.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata ruseasca su sos vinegrette sau tartar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv cas din lapte de vaca

Postat de sufletista

Aperitiv cas din lapte de vaca

Laptele se pune intr-o oala incapatoare, punem pe foc sa se incalzeasca (avem grija sa nu fiarba), oprim focul si adaugam 1 plic de cheag. Amestecam cu lingura cca. 3-4 minute, dupa care lasam...

Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu branza

Postat de eumimi

Aperitiv pateuri cu branza

Aluatul foietaj intins il taiem in patrate suficient de mari sa le putem strange capetele. Punem cate o felie groasa de branza in fiecare patrat si strangem capetele. Punem pateurile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2013, 10:46
cat de elegant
la 06.01.2013, 10:54
la 06.01.2013, 13:14
fain arata
la 06.01.2013, 13:24
imi place
la 06.01.2013, 13:51

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking