Saramura de crap

Postat de divainbucatarie in Crap / Caras
25 Mai 2011 | 8122 vizualizari
Saramura de crap

Ingrediente

  • 1 crap de 1 kg
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 2 ardei iuti
  • 6 catei de usuroi
  • 1 ramura rozmarin
  • 2-3 ramuri cimbru
  • 1 legatura patrunjel
  • cateva boabe de piper
  • sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam pestele, il spalam si il crestam pe spate in cateva locuri locuri. Il saram, apoi il prajim pe gratar, sau pe o tabla pe care am presarat sare grunjoasa. Il frigem pe ambele parti. Pe aceeasi tabla prajim rosiile, ardeiul gras si un ardei iute. Dupa ce s-au fript punem pestele intr-un vas termorezistent.

Pregatim saramura fierband apa cu sare, ulei, usturoiul, verdeata, piperul, ardeiul iute, pana ajunge la punctul de fierbere, apoi adaugam si legumele si ardeiul iute fripte pe tava. Lasam sa fiarba impreuna 3-4 minute, apoi turnam peste peste. Lichidul trebuie sa fie suficient pentru a-l acoperi

Punem pestele cu saramura la cuptor pentru inca 10-15 minute la 200°C, astfel incat sa se intrepatrunda toate aromele. Cand este gata presaram patrunjel verde tocat marunt. Servim saramura cu mamaliga calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saramura de peste cu legume coapte

Postat de Constelatialeu

Saramura de peste cu legume coapte

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se...

Citeste continuarea

Saramura de crap a la Sulina

Postat de Ksenya

Saramura de crap a la Sulina

  Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2011, 09:22
EEE asa ceva imi place!
la 25.05.2011, 09:28
yammy
la 25.05.2011, 09:41
yumi,yumi super bun
la 25.05.2011, 09:42
Am un salau urias , macar din coada sa fac putina saramura .
Acum pe loc as accepta si de la tine
la 25.05.2011, 10:16
Ai pregatit o saramura de vis

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking