Sardine marinate a l’escabeche

Postat de ctlina in Peste
31 Iul 2022 | 4050 vizualizari
Sardine marinate a l’escabeche

Marinata 'à l’escabèche' este o marinata facuta cu un amestec din otet si ulei.
Este un cuvant care vine din limba catalana escabetx, iar originea lui vine din limba persana    « mancarica cu otet ». 
Aceasta marinata este foarte des folosita astazi pentru pestii macrou si sardine sau pentru legume. https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/sardine-marinate-lescabeche.html  

Ingrediente

  • 8 sardine curatate si taiate file- 300 gr
  • 2 cepe mici
  • 1 ardel verde
  • 1/2 ardel rosu
  • 1 lingurita piper boabe de Sichuan
  • 80 ml de otet
  • 4 linguri ulei de masline
  • paprika afumata
  • ierburi de Provence
  • sare
  • boia de ardei

Mod de preparare

Curatati si taiati ceapa.

Curatati ardeii si taiati-i in rondele sau lamele fine.

Intr-o tigaie incalziti uleiul si prajirti rapid pestele : 2 minute pe partea cu piele si 1 minut pe cea fara.

Puneti sare , boabe de piper de Sichuan si presarati ierburi aromate.

Scoateti sardinele si rezervati.

Puneti 1 lingura de ulei in tigaie si sotati ceapa.

Adaugati ardeii, puneti sare, ierburi si boia d ardei.

Sotati timp de 5 minute.

Varsati otetul si gatiti impreuna 3 minute.

Sarati dupa gustul dvs.

Intr-un vas de terina/chec puneti un strat de ardei-ceapa, un strat de sardine si repetati.

Terminati cu un strat de ardei-ceapa.

Lasati sa se raceasca, acoperiti si dati la rece cel putin 12 ore. Am lasat 30 de ore.

Serviti cu paine completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine marinate a l’escabeche" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Peste cu naut si legume la cuptor

Postat de rocsi_1612

Peste cu naut si legume la cuptor

Pestele il curatati, il spalati bine si il taiati bucati potrivite. Il stergeti cu niste servetele. Ardeiul rosu curatat de cotor si seminte, il taiati fasii lunguiete. Morcovul decojit il...

Citeste continuarea

Chefal pe pat de lamaie

Postat de panacris

Chefal pe pat de lamaie

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 31.07.2022, 22:00
Delicioase!
la 31.07.2022, 22:40
Ce bine este cand ai materie prima de calitate si proaspata !!!
la 31.07.2022, 23:14
la 01.08.2022, 08:09
la 01.08.2022, 10:58
Bune!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking