Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă

Postat de DinDragostePentruGatit in Curcan
16 Sep 2012 | 4931 vizualizari
Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă

Îmi plac mult sarmalele de pui, în special în frunză de viţă. De această dată am pregătit unele din carne de curcan... şi să nu fie prea light :)), am adăugat carne de porc.

Ingrediente

  • 500 g piept de curcan;
  • 500 g spată de porc;
  • 35-40 frunze viţă de vie;
  • 150 g orez;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 morcov;
  • 1 felie rădăcină de ţelină;
  • 1 legătură mărar;
  • 1/2 legătură pătrunjel;
  • 1 lgţ cimbru;
  • 400 mL roşii în bulion (o cutie mică),
  • 1 ou (opţional);
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Se opăresc frunzele de viţă, se lasă circa 5 minute în apă clocotită, după care se scot şi se lasă de-o parte să se scurgă.

Se toacă pieptul de curcan şi  spata de porc. 

Se pregăteşte compoziţia: 

- ceapa, verdeaţa se toc mărunt, rădăcinoasele se dau la răzătoare;

- se amestecă legumele, carnea, condimentele, oul;

- la final se adaugă orezul;

Se pune frunza de viţă în palmă cu nervurile în sus, se pune 1-2 linguri de compoziţie (în funcţie de mărimea frunzei) şi se formează sarmalele. 

Se aşează sarmalele circular într-o cratiţă (am pus tulpini de ţelină şi crenguţe de cimbru - pentru aromă şi pentru a preveni vreo neplăcere :)), să nu le lipească sarmalele de cratiţă), se adaugă roşiile, se acoperă cu frunze de viţă, se toarnă apă caldă şi se condimentează cu Delikat, piper. 

Se introduce cratiţa în cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ 2 ore.

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de curcan prajite

Postat de gurita_ta2005

Pulpe de curcan prajite

Pulpele se cresteaza si se condimenteaza. Intr-o tigaie punem ulei  si punem pulpele la prajit.Se acopera cu un capac pentru a nu stropii cu ulei si se intorc pe o parte si pe cealalta....

Citeste continuarea

Piept de curcan in sos de mustar

Postat de mirela0911

Piept de curcan in sos de mustar

Se spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2012, 13:07
Bune, bune!
la 16.09.2012, 13:28
la 16.09.2012, 13:41
Ai veniiiit si cu papa bun
la 16.09.2012, 13:47
Cat de cat, Dia!
la 16.09.2012, 13:51
ce gustos

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking