Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun

Postat de DinDragostePentruGatit in Porc
20 Ian 2013 | 2730 vizualizari
Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun

Demult eram curioasă să încerc cum ies sarmalele fără ou, tot auzeam de colo-colo...

Ingrediente

  • 1.5 - 2 kg spată de porc;
  • 150-200 g orez;
  • 3 cepe;
  • 1 morcov mic;
  • 100 g țelină rădăcină;
  • 150 mL roșii în bulion;
  • 2 legături pătrunjel;
  • foi de viță;
  • cimbru;
  • piper negru măcinat;
  • delikat;
  • sare.

Mod de preparare

 

Se pregătește compoziția: se călește ceapa împreună cu morcovii și țelina date la răzătoare. Se adaugă roșiile și orezul spălat. 

După ce s-a fiert puțin orezul se stinge focul și se adaugă condimentele (cimbru, piper negru, delikat, sare); după ce s-a răcit, se amestecă împreună cu carnea tocată. 

Se adaugă pătrunjelul tocat fin, condimente - după gust.  

Frunzele de viță se opăresc cu apă fierbinte, se scurg după care se rulează sarmalele. 

Se așează radial într-un vas încăpător, pe un strat de varză murată, tocată sau pe un strat de frunze de viță - pentru a preveni „prinderea” sarmalelor de vasul în care se gătesc. 

 

Se acoperă sarmalele cu apă caldă și se fierb la foc mic până când frunza de viță este bine pătrunsă. 

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cap de piept de porc, cu cartofi la cuptor

Postat de rocsi_1612

Cap de piept de porc, cu cartofi la cuptor

Bucata de carne o spalam si o stergem cu niste servetele de bucatarie. Intr-un bol punem rosiile decojite si tocate marunt, sare, piper, boia de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele, sosul...

Citeste continuarea

Mini tarte cu piept de porc

Postat de Constelatialeu

Mini tarte cu piept de porc

Aluatul foitaj l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am impartit in 6 si am imbracat formele de silicon, apoi am intepat mijlocul cu o furculita. Umplutura : Am taiat in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2013, 14:50
la 20.01.2013, 14:51
super bune
la 20.01.2013, 14:51
Sunt pe placul multora...
la 20.01.2013, 14:52
Ce gustoase sunt in frunze de vie
la 20.01.2013, 14:56
Rocs.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking