Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun

Postat de DinDragostePentruGatit in Porc
20 Ian 2013 | 2735 vizualizari
Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun

Demult eram curioasă să încerc cum ies sarmalele fără ou, tot auzeam de colo-colo...

Ingrediente

  • 1.5 - 2 kg spată de porc;
  • 150-200 g orez;
  • 3 cepe;
  • 1 morcov mic;
  • 100 g țelină rădăcină;
  • 150 mL roșii în bulion;
  • 2 legături pătrunjel;
  • foi de viță;
  • cimbru;
  • piper negru măcinat;
  • delikat;
  • sare.

Mod de preparare

 

Se pregătește compoziția: se călește ceapa împreună cu morcovii și țelina date la răzătoare. Se adaugă roșiile și orezul spălat. 

După ce s-a fiert puțin orezul se stinge focul și se adaugă condimentele (cimbru, piper negru, delikat, sare); după ce s-a răcit, se amestecă împreună cu carnea tocată. 

Se adaugă pătrunjelul tocat fin, condimente - după gust.  

Frunzele de viță se opăresc cu apă fierbinte, se scurg după care se rulează sarmalele. 

Se așează radial într-un vas încăpător, pe un strat de varză murată, tocată sau pe un strat de frunze de viță - pentru a preveni „prinderea” sarmalelor de vasul în care se gătesc. 

 

Se acoperă sarmalele cu apă caldă și se fierb la foc mic până când frunza de viță este bine pătrunsă. 

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Postat de Patricia_Iordache_79

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata. Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in...

Citeste continuarea

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Postat de rocsi_1612

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Spalam putin piciorul de porc. Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine. Punem piciorul in acest...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2013, 14:50
la 20.01.2013, 14:51
super bune
la 20.01.2013, 14:51
Sunt pe placul multora...
la 20.01.2013, 14:52
Ce gustoase sunt in frunze de vie
la 20.01.2013, 14:56
Rocs.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking