Ingrediente
- 1.5 - 2 kg spată de porc;
- 150-200 g orez;
- 3 cepe;
- 1 morcov mic;
- 100 g țelină rădăcină;
- 150 mL roșii în bulion;
- 2 legături pătrunjel;
- foi de viță;
- cimbru;
- piper negru măcinat;
- delikat;
- sare.
Mod de preparare
Se pregătește compoziția: se călește ceapa împreună cu morcovii și țelina date la răzătoare. Se adaugă roșiile și orezul spălat.
După ce s-a fiert puțin orezul se stinge focul și se adaugă condimentele (cimbru, piper negru, delikat, sare); după ce s-a răcit, se amestecă împreună cu carnea tocată.
Se adaugă pătrunjelul tocat fin, condimente - după gust.
Frunzele de viță se opăresc cu apă fierbinte, se scurg după care se rulează sarmalele.
Se așează radial într-un vas încăpător, pe un strat de varză murată, tocată sau pe un strat de frunze de viță - pentru a preveni „prinderea” sarmalelor de vasul în care se gătesc.
Se acoperă sarmalele cu apă caldă și se fierb la foc mic până când frunza de viță este bine pătrunsă.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|