Sarmale de post cu nuci si stafide

Postat de MIUTA in Mancaruri de post
8 Dec 2010 | 14330 vizualizari
Sarmale de post cu nuci si stafide

Si pentru ca maine e zi de post va recomand cele mai bune sarmale.Deabia le-am scos din cuptor si nu m-am putut abtine sa nu mananc.Va invit si pe voi cu drag.Reteta o am de la o prietena draga Elorina si ea o are de la o manastire.

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci champinioane
  • 4-5 buc.ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 1 l bulion
  • 100 g stafide
  • 100 g soia granule
  • 100 g nuci macinate
  • ulei
  • sare,piper,boia
  • 150g orez
  • marar verde
  • varza dulce

Mod de preparare

Am pus la calit in ulei ceapa.Dupa 10 minute am adaugat morcovii dati pe razatoarea mica apoi gogosarul taiat cubulete.Am mai pus 3 linguri pasta de ardei si o lingura boia.Am adaugat ciupercile taiate cubulete,am condimentat si le-am lasat pe foc mic pana scade apa pe care o lasa ciupercile.Intr-un vas am oparit soia cu apa fierbinte.Cand a scazut apa din ciuperci am adaugat orezul spalat in cateva ape soia,stafidele si nucile.Am adaugat condimente dupa gust si marar verde tocat.Am impachetat sarmalele si le-am asezat in vasul in care vor fierbe. Am turnat peste ele 1 l bulion si am completat cu apa.Deasupra am pus varza taiata fideluta.Am bagat sarmalele in cuptor la foc mic o ora si jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu nuci si seminte

Postat de simona72

Sarmale cu nuci si seminte

Varza murata o pregatim pt sarmale, alegem fiecare frunza si taiem cotoarele. Pt umplutura: ceapa curatata si taiata marunt o calim in ulei, adaugam orezul spalat si scurs de apa peste ceapa...

Citeste continuarea

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Postat de MotanLaOale

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Eu am pus la fiert fasolea cu putina sare in oala sub presiune, cam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2010, 01:06
prima buna ideie,ma tenteaza inca nu ai furculite dar revin
la 08.12.2010, 10:02
trebuie sa fie foarte bune ! nu am mancat niciodata dar o sa....
la 08.12.2010, 10:12
Multumesc pentru furci.Sunt foarte bune,sper sa faceti si voi si sunt sigura ca o sa va placa daca nu mai mult la fel ca cele cu carne.Sunt delicioase
la 08.12.2010, 10:12
dupa miros am sosit , cand sunt calde sunt cele mai bune
la 08.12.2010, 11:02
waw! imi ploua-n gura cat de bune tre sa fie

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking