Sarmale din carne de vita

Postat de panacris in Vita
9 Apr 2012 | 12074 vizualizari
Sarmale din carne de vita

Delicioase!

Ingrediente

  • carne tocata de vita 700 g.,
  • orez 200 g.,
  • ou 1 bucata,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • varza murata 2 capatani,
  • sare iodata,
  • boia de ardei dulce,
  • piper proaspat macinat,
  • piper boabe,
  • foi de dafin,
  • cimbru uscat,
  • marar uscat
  • bacon

Mod de preparare

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit cu putina apa si ulei. Cand aceasta a devenit translucida se adauga orezul ales si spalat, o cana de apa si se lasa la fiert la foc mic, pana se umfla orezul pe jumatate, apoi se adauga boiaua de ardei si se amesteca usor. Carnea tocata se amesteca bine cu oul si compozitia de ceapa. Dupa ce s-au inglobat toate se asezoneaza de sare, piper si cimbru.

Varza se desface foi, foi. In vasul in care se vor fierbe sarmalele, se face un pat din foi de varza. Se formeaza sarmalele si se aseaza de jur circular, mijlocul sa ramana liber. Intre stratuirle de sarmale se presara boabe de piper, foi de dafin, marar si cimbru uscat. In mijlocul ramas se pun cateva bucatele de bacon sau costita afumata. Deasupra sarmalelor se aseaza varza tocata, fideluta, Se presara deasupra boia de ardei dulce, cimbru, marar si putin ulei omega 3. Se completeaza cu apa si se pune la fiert, la foc mic cca. 2 ore, acoperit.

Sarmalele se servesc fierbinti cu smantana si paine de casa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Postat de Satisfyyourcravings

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se toaca pancetta, ceapa, usturoiul marunt si ardeiul cuburi.  Intr-o oala cu fund dublu, se incalzeste putin ulei de masline si...

Citeste continuarea

Sarmale din varza murata cu carne de vita

Postat de Mihaela11_jo

Sarmale din varza murata cu carne de vita

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si se desfac frunzele; frunzele mai mari se taie in jumatati. La carnea macinata se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2012, 15:10
ce buneeeeeeeeeeeee!!!
la 09.04.2012, 15:33
foarte bune
la 09.04.2012, 16:26
mmmmmm azi e zi de sarmale
la 09.04.2012, 16:26
foarte bune :*
la 09.04.2012, 17:03
Ahhh ce bune's abia astept sa fac

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking