Sărmăluţe de pui cu verdeaţă multă în foi de viţă

Postat de ionix in Pui
27 Mai 2010 | 8829 vizualizari
Sărmăluţe de pui cu verdeaţă multă în foi de viţă

pozele nu-s prea clare... gustul a fost mult peste calitatea pozelor :D loool

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocată din piept de pui
  • cană cu orez
  • 4 cepe galbene
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 3 morcovi
  • Foi de viţă proaspete
  • cutie cu roşii decojite tăiate cubuleţe
  • Sare, piper
  • O linguriţă cu cimbru
  • 2 legături cu mărar
  • O legătură cu pătrunjel
  • 2 linguri cu ulei

Mod de preparare

 

Foile de viţă de vie se opăresc şi se strecoară într-o sită.

Orezul se pune pe foc impreună cu o cană cu apă, până se umflă orezul.

Toate legumele se spală, se toacă mărunt (morcovul poate fi dat pe răzătoare) iar apoi se călesc în ulei.

Când legumele încep a se înmuia, prin procesul de călire, se adaugă pasta de tomate.

Legumele călite cu pasta de tomate şi orezul se toarnă peste carnea tocată.

Se amestecă bine pentru a se omogeniza compoziţia.

Pătrunjelul şi mărarul se spală bine, se toacă mărunt şi se pune peste compoziţia pentru sarmale.

Se pune cimbrul, sarea şi piperul (toate după gust).

Se ia foiţă cu foiţă şi se fac sărmăluţele.

Se aşează în ceaun iar peste se pun roşiile decojite şi apă, cât să acopere sarmalele.

Deasupra se pune mărar tocat şi se pun foi de viţă de vie.

Se lasă la cuptor până când foile de viţă de vie fierb. Mie compoziţia mi-a fiert mai repede decâ mi-a fiert viţa de vie.

Le-am ţinut la fiert circa 3 ore si 30 de min, la foc mediu.

Le-am servit cu iaurt.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe de pui cu verdeaţă multă în foi de viţă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de pui cu mustar invelite cu bacon la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Pulpe de pui cu mustar invelite cu bacon la cuptor

Pulpele de pui se cresteaza, se ung cu mustar si se presara condimentele deasupra. Fiecare pulpa de pui se inveleste cu 2 felii de bacon, de jur imprejur, daca aveti nevoie folositi scobitori....

Citeste continuarea

Pulpe superioare de pui la cuptor

Postat de Reli_B

Pulpe superioare de pui la cuptor

Intr-o oala incapatoare amestecam uleiul cu condimentele. Spalam bine pulpele, le lasam sa se scura de apa sau le stergem cu prosoape de hartie apoi le punem in uleiul cu codimente. Le amestecam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 27.05.2010, 19:41
mama ce bune...sper k mi-ai oprit si mie k altfel te bat
la 27.05.2010, 19:44
mai, eu am aflat de la ceilalti ca-s bune... eu n-am mancat niciuna stii ca-n ultima perioada nu mananc pt ca n-am pofta de mancare sunt facute de acum vreo o saptamana si ceva... deci, nu mai am poti sa ma bati, daca poti
la 27.05.2010, 19:51
numai ce te bat stai sa vezi
la 27.05.2010, 19:53
eu manac 2-3 pana opresc focul Gust sa vad daca-s suficient de fierte ( ca sa nu zic ca de pofta...)
la 27.05.2010, 19:54
acum inteleg de ce vrei sa faci reteta mea de frunze

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking