Ingrediente
- 5oua
- 7 linguri zahar
- 6 linguri gris
- 2 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingura praf de copt
- 500 gr smantina pentru frisca
- Pt sirop:
- 2 pahare apa
- 5 ling zahar
- 2 lingurite rom
- 2 linguri gem de caise
- 1/2 pahar apa de trandafir
Mod de preparare
se separa albusurile de galbenusuri.albusurile le facem spuma cu 5 linguri de zahar.galbenusurile se amesteca cu 2 linguri zahar si 2 linguri ulei;se pune amestecul de galbenus peste albusuri si se amesteca usor cu o lingura de jos in sus ,se adauga treptat grisul ,faina si praful de copt.amestecul obtinut se toarna intr-o forma rotunda cupereti detasabili,cu diametrul de 24 cm.se coace la 180 grade 30 minute.
siropul :se amesteca toate ingredientele pe aragaz se da un clocot iar cind prajitura este rece se toarna peste ea tot o data daca este nevoie il mai incalzim trebuie sa fie fierbinte (siropul). .
se lasa la insiropat peste noapte deci cam 6 ore ,apoi se orneaza cu frisca si fructe confiate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina uriasa (pentru Ina)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|