Ingrediente
- Pt savarine:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de pesmet
- 1 lingura de faina
- 1 lingura ulei
- 1/2 praf de copt
- Pt insiropat:
- 400 ml apa
- 200 g zahar
- 1/2 esenta de rom
- Pt ornat:
- frisca
- gem
Mod de preparare
Se bat albusurile cu jumatate cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas, uleiul si praful de copt. Se adauga peste albusurile spuma si apoi se incorporeaza pesmetul, amestecand usor. Compozitia se toarna in forme si se da la copt.
Intre timp se prepara siropul: se pune apa si zaharul la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga esenta de rom si se opreste focul. Savarinele coapte, se scot din forme si cand sunt reci li se taie capacelul de deasupra si se insiropeaza bine.
Se umplu cu frisca, li se pune capacelul si apoi se unge cu gem. Peste gem se mai pune un mot de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|