Scoici cu sos aromat și cus-cus

Postat de panacris in Fructe de mare
17 Feb 2013 | 9660 vizualizari
Scoici cu sos aromat și cus-cus

Sylvia dragă mulțumesc ptr idee! O cină super ușoară și savuroasă!

Ingrediente

  • scoici prefierte 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • țelină rădăicnă cca. 50 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • sare iodată 2 g,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii tocate în bulion cca. 6 linguri,
  • verdeață 2 linguri,
  • vin alb demisec 200 ml.,

Mod de preparare

Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și țelina tocată mărunt, lăsându-se cca. 2 minute la dinstiut, apoi se adaugă scoicșe și vinul, lăasîndu-se să fiarbă acoperit cca. 5 minute la foc mic. Apoi se adaugă roșiile, lăsându-se la fiert cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu. La final se adaugă usturoiul mărunțit și verdeața. Între timp se pune la fiert cca. 350 ml apă rece cu puțină sare, după ce clocotește, se pune peste cus-cus, lăsându-se la odihnă cca. 10 m minute. Apoi se scurge de restul de apă și se folosește ca și garnitură la amestecul de scoici.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu sos aromat și cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Calamari picanti cu paste

Postat de Ksenya

Calamari  picanti cu paste

Punem uleiul intr-o oala .Ceapa o tocam,la fel si usturoiul si adaugam in oala,calim cateva minute pana obtinem o nuanta aramie,adaugam inele de calamari .Lasam  2-3 minute si adaugam...

Citeste continuarea

Creveti cu paste, in sos de rosii

Postat de mirela0911

Creveti cu paste, in sos de rosii

Se pun pastele fainoase la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara si se pastreaza cam un polonic din apa in care au fiert. Crevetii se lasa sa se dezghete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2013, 15:13
ce bine arata eu as devora doar orezul si sosul
la 17.02.2013, 15:19
eu ma pun langa Laura,sa-mi dea mie si scoicile ei
la 17.02.2013, 15:25
Cris, nu t obosi sa separi scoicile, ca eu vreau tot
la 17.02.2013, 15:27
arata bine
la 17.02.2013, 15:38
Laura, orezul ăla, e cus-cus, iar sosul oricum are gust de pește, așa că poți proba și scoicile

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking