Scurtatura spre Paradis(Abkürzung zum Himmel) :)))

Postat de cris2711 in Prajituri
8 Oct 2011 | 4614 vizualizari
Scurtatura spre Paradis(Abkürzung zum Himmel) :)))

Cautasem o reteta de desert rapida si am gasit-o.Mi-a placut mult denumirea si compozitia si mi-am zis ca trebuie sa o execut:))))Preluata in mare parte de pe Kochrezept.Savurati,devorati:)))

Ingrediente

  • 100 grame unt
  • 200 grame ciocolata de topit
  • 50 grame zahar
  • 4 linguri nuca macinata sau alune macinate
  • 4 oua
  • 2 linguri de lichior de coacaze negre
  • 2 linguri de Amaretto
  • coaja de portocala rasa
  • o priza de sare

Mod de preparare

Untul si cu ciocolata se pun intr-o oala pe baie de abur si se lasa sa se topeasca.Cand s-au topit se amesteca restul ingredientelor si se pune compozitia intr-o forma unsa cu margarina si tapetata cu faina ,la cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 50 de minute.Cand este gata,se lasa in forma sa se raceasca si apoi se scoate din forma.Se poate orna ,eu nu am ornat-o pentru ca mi-a placut asa simpla.Combinatia dintre ciocolata(dulce),sare(sarat),Amaretto(amar) si lichior de coacaze(acrisor) e buna impotriva poftei exagerate de mancare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scurtatura spre Paradis(Abkürzung zum Himmel) :)))" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (84)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu zmeura

Postat de Veronica22

Prajitura cu zmeura

Aluat crocant: se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat.Se amesteca bine. Cu sucitorul se intinde o foaie  care se coace 15 min. Aluat oparit: Se topeste untul in...

Citeste continuarea

Desert tarta cu dovleac

Postat de AlexTeacher

Desert tarta cu dovleac

Blat: Pune în 300 g de făină sarea și amestecă. Apoi pune 200 g unt rece și amestecă bine de tot. Urmează gălbenușurile, zahărul și apa, astfel o să iasă un aluat omogen....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2011, 23:23
Fata da noi inca ne place aici printre pamanteni tu vrei sa ne-o tai...
la 08.10.2011, 23:23
inca nu, dar suna tentant
la 08.10.2011, 23:23
ce dusaaa)))))


la 08.10.2011, 23:24
Gaby daca nu am fii duse nu ne-am simti foarte bine aici in gasca
la 08.10.2011, 23:26
hahaha! fiecare cu interpretarile sale, eu cand am citit titlul m-am gandit la ceva ultra romanticos, iubire imbatatoaaare ... cand colo aziz cu gandul la dat coltul

Vezi toate comentariile (84)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking