Ingrediente
- 100 grame unt
- 200 grame ciocolata de topit
- 50 grame zahar
- 4 linguri nuca macinata sau alune macinate
- 4 oua
- 2 linguri de lichior de coacaze negre
- 2 linguri de Amaretto
- coaja de portocala rasa
- o priza de sare
Mod de preparare
Untul si cu ciocolata se pun intr-o oala pe baie de abur si se lasa sa se topeasca.Cand s-au topit se amesteca restul ingredientelor si se pune compozitia intr-o forma unsa cu margarina si tapetata cu faina ,la cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 50 de minute.Cand este gata,se lasa in forma sa se raceasca si apoi se scoate din forma.Se poate orna ,eu nu am ornat-o pentru ca mi-a placut asa simpla.Combinatia dintre ciocolata(dulce),sare(sarat),Amaretto(amar) si lichior de coacaze(acrisor) e buna impotriva poftei exagerate de mancare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scurtatura spre Paradis(Abkürzung zum Himmel) :)))" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (84)
|