Sirop de menta

Postat de rocsi_1612 in Sirop / Compot
1 Aug 2010 | 9635 vizualizari
Sirop de menta

E primul an in care fac sirop de menta...chiar imi place mult...

Ingrediente

  • 1 mana de menta proaspata
  • 3 litri apa
  • 1-2 kg zahar

Mod de preparare

Intr-o oala pui cei 3 litri de apa.

menta o speli bine dupa care o pui in oala cu apa.

o lasi sa fiarba 30 de min.

ceaiul obtinut il lasi de seara pana dimineta la racit(sau poti sa il fierbi dimineata si seara il continui).

a 2a zi strecori ceaiul printr-un tifon foarte marunt.

masori cantitatea de lichid,portia este de 1 litru lichid la 1 kg zahar.

pui ceaiul iar la fiert,pui si zaharul si amesteci pana ce acesta se topeste.

lasi sa fiarba la foc potrivit,mai invarti din cand in cand.

e gata atunci cand picuri cativa stropi deasupra unei cani cu apa,iar picurii stau deasupra legati bine.

torni compozitia fierbinte in sticle mici 250-300 ml,de sticla,si inchizi ermetic,apoi le acoperi cu ceva gros pana a 2a zi(eu una nu am avut sticle micute si am pus in borcane).

le pastrzi intr-un loc racoros.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Cifra

Postat de gurita_ta2005

Desert tort Cifra

Pentru cifra 3 pregatim blatul. Se pun ouale intr-un castron mai inalt,i mpreuna cu zaharul si mixam bine.Se adauga iaurtul, esenta si uleiul si mixam foarte bine. Faina se amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua este ferma. Adaugati galbenusurile, mixati, apoi uleiul, vanilia, zeama si coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2010, 14:55
ooo foarte interesant
si la ce e bun?\iarna pt raceala? sau cum il folosesti apoi?
la 01.08.2010, 14:59
Interesant,nu am facut niciodata.Dar am atata mentea proaspata in ghiveci ca o sa incerc si eu sa fac.
la 01.08.2010, 16:01
SI PE MINE MA INTERRESEAZA LA CE E BUN..N-AM FACUT NICIODATA
la 01.08.2010, 17:28
interesanta retea ......................5 furcu...............
la 01.08.2010, 17:47
super,

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking