Slim Pear Tart

Postat de rhapsody in Prajituri
22 Oct 2012 | 3078 vizualizari
Slim Pear Tart

Am rezistat eroic aproape o saptamana fara dulciuri, dar pana la urma am dat chix... :"> Duminica am facut aceasta tarta din dorinta de a manca ceva dulce si sanatos dar nu foarte caloricos :P Cineva era foarte amuzat ca mi-a iesit o tarta subtire, "frantuzeasca" :)) dar a fost extrem de multumit de gustul divin al acesteia. Va invit si pe voi la o feliuta din aceasta minunatie.

Ingrediente

  • Blat:
  • 65 g germeni de grau
  • 25 g complex tarate (grau, orz, secara)
  • 12 g tarate Psyllium
  • 1 ou
  • 1/2 lg miere (optional)
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt esenta de vanilie
  • 2 lg iaurt fara grasime
  • 2 pere potrivite ca marime
  • Decor:
  • 2 lg iaurt degresat
  • 1/2 lgt miere
  • 10 migdale
  • 2 pere mici
  • 200 ml vin rosu
  • 1 baton scortisoara

Mod de preparare

Blat:

 1. Spalam perele si le razuim cu tot cu coaja, nu le stoarceti inainte de a le amesteca bine cu restul ingredientelor pentru blat.

 2. Punem compozitia intr-o tava non-aderenta, nivelam si dam in cuptorul preincalzit la 190-200°C timp de 15-20 min.

 Decor:

 1. Spalam, cojim si scoatem semintele perelor.

 2. Punem vinul cu scortisoara la fiert (10-15 min). Punem si perele in vin ca sa le imbatam putin...

3. Scoatem perele, si dupa ce s-au racit le feliem.

4. Dam midalele prin razatoare.
 
5. Amestecam iaurtul cu mierea.


Asamblare: Punem pe tarta racita iaurtul amestecat cu mierea, perele feliate si migdalele razuite... Si cam asta-i tot! Bon Appetit!

Nota: Puteti folosi inlocuitor de zahar (dar sa fie natural) ;)    

Daca ti-a placut reteta noastra "Slim Pear Tart" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Briose de Post cu Fructe (Reteta Video)

Postat de Ina75

Briose de Post cu Fructe (Reteta Video)

Incalzim cuptorul. Pregatim un tava pentru briose in care punem hartiute. Punem o lingura de faina, adica 25 de gr. peste capsuni (fructe). Peste faina ramasa (375 gr. ) punem praful de copt....

Citeste continuarea

Desert briose cu visine si iaurt

Postat de merisor67

Desert briose cu visine si iaurt

Pregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2012, 12:10
la 22.10.2012, 12:10
place
la 22.10.2012, 12:25
eu ma declar multumita si daca-i asa subtirica si saraca in calorii
la 22.10.2012, 12:36
bunatate!!!
la 22.10.2012, 12:43
Foarte fain, bravo .

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking