Soleanka

Postat de Anastasia in Supe/Ciorbe
10 Feb 2010 | 10492 vizualizari
Soleanka

Putin istoric- aceasta supa este raspandita in zonele Rusiei , originara din provincie. Cuvantul soleanka a fost schimbat din cuvantul seleanka( mancare taraneasca) seleanka in traducere din limba rusa inseamna tarancuta.

Ingrediente

  • 1,5 l zeama de la carne de vita cu os fierta cu sare dupa gust
  • 500 gr. de carne de vita fiarta
  • 500 gr. sunca de vita
  • 1 rinichi de vita fiert separat
  • 2 crenvusti de vita
  • 300 gr cartofi de preferinta cartofi de sezon mici
  • 50 gr masline negre sau olive verzi
  • 1 lingura grasime
  • 2 linguri bulion
  • 3 cepe mijlocii
  • 1 pahar smantana
  • 1/2 lamaie
  • 3 castraveti murati
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura marar si patrunjel taiate marunt

Mod de preparare

Rinichii- se taie orizontal in jumatate si se separa de canale si grasimi /se fierb separat ~ 5 minute si se varsa apa /se clatesc si se pun la fiert cu apa fiarta si fieb pina cand sant gata cu putina sare.

Din carne cu os ( piept de vita)se prepara zeama / carnea se separa de os si grasime si se taie pai / sunca si crenvustii tot se taie pai , rinichii se taie bucatele/ceapa curatata se taie pestisori / se incinge ceapa in tigaie cu o longura de grasime si 2 linguri bulion/castravetii murati se curata de coaja si se taie pai/in zeama care fierbe se adauga cartofii curatati de coaja intregi ,se fierb aproape la gata si se adauga ceapa calita cu bulion si castravetii taiati pai ,sa dea in clocot / se adauga produsele din carne taiate , maslinele , piperul in boabe si frunza de dafin/se fierbe 5~7 minute ,daca ciorba nu este suficient de sarata-acrie se adauga putina moare din castravetii murati fiarta preventiv.

Soleanka se serveste cu o lingara zarzavat in fiecare portie , o felie de lamaie si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soleanka" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Soleanka - Supa rusesca de carne

Postat de Ksenya

Soleanka - Supa rusesca de carne

Intr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert  cam 40 minute. Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2010, 19:07
super cred ca e foarte buna , mmmmm
la 12.02.2010, 19:22
foarte interesant preparatul.....
la 09.10.2010, 16:03
cred ca a fost foarte buna ciorbita!
la 15.04.2012, 23:48
la 22.04.2012, 08:35
Intr-adevar e o ciorba foarte apreciata si nu lipseste din meniul restaurantelor din Moldova cum e ciorba de burta in Romania

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking