Spanac

Postat de Julie in Mancaruri de post
26 Apr 2010 | 4973 vizualizari
Spanac

Se recomanda ca spanacul sa fie consumat in stare cruda, in salate, sau in mancare dar doar oparit. Nu este recomandat ca spanacul sa fie fiert mai mult pentru ca i se distrug toate proprietatile. Daca in timpul fierberii culoarea sa devine verde galbuie, devine chiar nociv pentru organism. Spanacul este indicat in combaterea anemiei, oboselii, asteniei si depresiei nervoase. Este foarte bogat in substante nutritive ( saruri de fier,calciu, magneziu, iod, vit.C, A ,B si acid folic )

Ingrediente

       

  • 1 kg spanac                                                    
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2 catei mici de usturoi
  • sare sau vegeta
  • patrunjel

           

Mod de preparare

Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert.
Cand apa a fiert se introduce spanacul si se da un clocot ,doar cat sa se opareasca.Se scurge bine de apa intr-o sita.
Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.
Usturoiul se piseaza si se adauga peste ceapa.
Cand este gata ceapa  ,se adauga spanacul , vegeta dupa gust , patrunjelul si se amesteca bine.
Mancarea este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Postat de Bucataras

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Iata cum se prepara reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și călește ceapa tocată mărunt până devine...

Citeste continuarea

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Postat de oanapl

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Iata cum se prepara reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac Se începe cu sosul alb. Într-un vas se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2010, 09:58
imi place,o s-o incerc.am citit introducerea si mi-am amintit ca in multe retete am vazut ca urzicile sunt fierte fff mult si am aceeasi parere ca si tine
la 30.04.2010, 10:47
felicitari pentru documentatie . si eu pregatesc la fel verdeturile , chiar si supa de salata verde , adaug la sfarsit . am observat si eu amanuntul cu prepararea urzicilor.
este o alta reteta care si-ar gasi locul intr-o rubrica speciala pentru ,, retete usoare - hipocalorice ""
la 18.06.2010, 20:49
Gaby,Mihaela, multumesc mult de aprecieri!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking