Spanac cu carne si sunculita afumata

Postat de maxion in Mancaruri cu carne
10 Apr 2011 | 6872 vizualizari
Spanac cu carne si sunculita afumata

mai ales primavara cand este proaspat devine o bunatate si un adaos de fier in plus in organism

Ingrediente

  • spanac 500 gr
  • carne de porc 400 gr
  • sunculita afumata 200 gr
  • ceapa(potrivita) 2 buc
  • 2 morcovi
  • ardei gras 1/2 buc
  • radacina de telina (o bucatica)
  • 150ml vin (alb,rosu)
  • 50 ml ulei de masline
  • condimente (dupa gustul fiecaruia)
  • usturoi 6-7 catei
  • ciuperci din conserva 150 gr

Mod de preparare

Curatam spanacul de radacini si eventualele codite de la frunze care sunt mai mari,il spalam si il lasam sa se scurga.

Pregatim o oala cu 1 litru de apa cu sare(o lingurita)si punem la fiert . Cand a dat in clocot punem spanacul si-l lasam sa fiarba 10 min , dupa care strecuram si il tocam .

Pregatim si carnea: o taiem bucatele potrivite ca marime o condimentam si amestecam bine sa intre toate aromele in ea, punem vinul peste si o lasam 15 min .

Intre timp taiem sunculita cubulete, punem totul (carnea si sunculita) intr-o cratita cu ulei de masline la prajit cu capacul pus .

Curatam si tocam legumele, dar sa nu uitam sa ne uitam la cratita cu carne sa nu se arda, punem totul peste carne si amestecam si lasam pana ce toate legumele au inceput sa se inmoaie.

Punem peste ciupercile si spanacul ,amestecam  , eventual condimentam daca mai este nevoie,  tocam usturoiul feliute si il adaugam.

.....si ce sa spun ....pofta buna!

Combinatia merge si cu mamaliguta sau cous cous

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu carne si sunculita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Parjoale cu salata

Postat de mihaelar63

Parjoale cu salata

Curatati legumele. Cartoful, morcovul, ceapa si usturoiul se taie bucati si se toaca / maruntesc. Pentru aceasta, am folosit (rapid si comod) vasul cu taietor atasat de blenderul...

Citeste continuarea

Cartofi cu carnati la cuptor

Postat de sufletista

Cartofi cu carnati la cuptor

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana ce intra furculita in ei, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja. Intr-o tava unsa cu unt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2011, 12:16
la 10.04.2011, 12:21
f.bun
la 10.04.2011, 14:38
foarte bun
la 10.04.2011, 21:24
la 11.04.2011, 09:21
delicioasa

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking