Spanac cu carne si sunculita afumata

Postat de maxion in Mancaruri cu carne
10 Apr 2011 | 6867 vizualizari
Spanac cu carne si sunculita afumata

mai ales primavara cand este proaspat devine o bunatate si un adaos de fier in plus in organism

Ingrediente

  • spanac 500 gr
  • carne de porc 400 gr
  • sunculita afumata 200 gr
  • ceapa(potrivita) 2 buc
  • 2 morcovi
  • ardei gras 1/2 buc
  • radacina de telina (o bucatica)
  • 150ml vin (alb,rosu)
  • 50 ml ulei de masline
  • condimente (dupa gustul fiecaruia)
  • usturoi 6-7 catei
  • ciuperci din conserva 150 gr

Mod de preparare

Curatam spanacul de radacini si eventualele codite de la frunze care sunt mai mari,il spalam si il lasam sa se scurga.

Pregatim o oala cu 1 litru de apa cu sare(o lingurita)si punem la fiert . Cand a dat in clocot punem spanacul si-l lasam sa fiarba 10 min , dupa care strecuram si il tocam .

Pregatim si carnea: o taiem bucatele potrivite ca marime o condimentam si amestecam bine sa intre toate aromele in ea, punem vinul peste si o lasam 15 min .

Intre timp taiem sunculita cubulete, punem totul (carnea si sunculita) intr-o cratita cu ulei de masline la prajit cu capacul pus .

Curatam si tocam legumele, dar sa nu uitam sa ne uitam la cratita cu carne sa nu se arda, punem totul peste carne si amestecam si lasam pana ce toate legumele au inceput sa se inmoaie.

Punem peste ciupercile si spanacul ,amestecam  , eventual condimentam daca mai este nevoie,  tocam usturoiul feliute si il adaugam.

.....si ce sa spun ....pofta buna!

Combinatia merge si cu mamaliguta sau cous cous

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu carne si sunculita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta de cartofi

Postat de caroline

Placinta de cartofi

Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit.  Intre timp pregatim legumele : ...

Citeste continuarea

Coasta de miel umpluta

Postat de Ina

Coasta de miel umpluta

Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2011, 12:16
la 10.04.2011, 12:21
f.bun
la 10.04.2011, 14:38
foarte bun
la 10.04.2011, 21:24
la 11.04.2011, 09:21
delicioasa

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking