Spanac inabusit cu oua ochiuri

Postat de adasev12 in Mancaruri de legume
15 Oct 2010 | 7468 vizualizari
Spanac inabusit cu oua ochiuri

eu spanacul de obicei il fac doar cu usturoi si lapte, dar m-am gandit sa schimb un pic registrul...mancasem candva demult la cineva facut cu ceapa ca o tocanita...si a fost interesant, doar ca nu stiam exact cum era ala facut, asa caam pus ce mi-a trecut mie prin cap....

Ingrediente

  • 500 g spanac congelat
  • 1 ceapa mai mica
  • un ardei potrivit
  • 2 catei d eusturoi
  • lapte
  • supa de carne
  • sare, piper
  • 2 lg bulion
  • 2 lg amidon

Mod de preparare

spanacul decongelat l-am oparit si apoi l-am scurs f bine de apa. l-am tocat apoi marunt.

intr-o cratita am pus ceapa, usturoiul pisat si adreiul tocate cu 2 lg de ulei, am adaugat bulion si apoi am adaugat spanacul. am mai pus o ceasca de lapte si am lasat sa fiarba asa inabusit, mai adaugand dupa nevoie supa de carne. la sfarsit am pus 2 lg de amidon dizolvat in apa, pt as e forma sos.( mai nou nu mai fol. faina pt sosuri, ci amidon).

am servit cu oua ochiuri...cate a putut duce fiecare...eu numai unul!!!!

P.S. nu am avut habar unde sa incadrez reteta...pana la urma am pus-o la garnituri....

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac inabusit cu oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftelute cu naut si legume

Postat de andaoana

Chiftelute cu naut si legume

Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei,...

Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de AdrianUdrea

Varza a la Cluj

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2010, 10:36
Chiar mi-e pofta....
la 15.10.2010, 10:37
Imi place spanacul
la 15.10.2010, 10:53
simymy...te servesc cu palcere....apropo, nu te-am mai vazut pe-aici...
la 15.10.2010, 10:54
mena si mie imi palce, dar nu prea gatesc, ca sotul...cica cea mai buna leguma e carnea!!!! mersi
la 15.10.2010, 11:26
offfffffffffffffffffff............sotii astia...........si George zice la fel Ada dar mie imi place mult spanacul..............................

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking