Ingrediente
- cca 500 gr. faina alba
- 400 gr. branza telemea de oaie
- 250 gr. unt sau margarina
- 3 oua
- 3 linguri seminte de in
- samburi de nuca
Mod de preparare
Branza telemea se da pe razatoare.
Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecam untul (margarina) cu branza, 1 ou intreg+2 albusuri (pastram cele doua galbenusuri pentru uns saleurile), semintele de in si incorporam toata faina framantand aluatul cu mainile.
Lasam pentru o ora aluatul la rece.
Intindem aluatul in foaie subtire, decupam stelutele folosind o forma de fursecuri.
Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava.
Punem stelutele in tava, le ungem cu galbenus de ou iar deasupra fiecarei stelute asezam cate o jumatate din samburele unei nuci.
Daca mai este nevoie presaram putina sare si dam tava la copt pana cand devin aurii. (cca 30 min.180 grade)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute sarate cu branza si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|